USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

На Житомирщині кримінальні «авторитети» збували бурштин

22 Лютого 2017 08:59
Потужний канал збуту та контрабанди відбірного бурштину-сирцю ліквідували на Житомирщині співробітники СБ України спільно з поліцією, інформують у прес-службі СБУ у мережі.

Декілька мешканців Коростенського району - місцеві кримінальні «авторитети» через розгалужену мережу скуповували бурштин-сирець великої фракції, незаконно видобутий у північних районах області.



"Надалі «сонячний камінь» зловмисники реалізовували своїм спільникам – громадянам однієї з країн Азії, які через своїх посередників переправляли його до країн Далекого Сходу.

Правоохоронці затримали шістьох місцевих кримінальників та чотирьох іноземців в одному з ресторанів Коростеня. У затриманих вилучено травматичну зброю, готівку та більше п’яти кілограмів відбірного бурштину різних фракцій орієнтовною вартістю майже мільйон гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Також перевіряється законність підстав перебування іноземців на території нашої держави", - йдеться у дописі.





До слова, на Волині, голова Волинської ОД вважає, що участь в пілотному проекті з рекультивації земель, порушених під час видобутку бурштину, дасть області десяток тисяч робочих місць та від 300 до 500 мільйонів гривень прибутку на рік. Проте, навіть при «мінімалці» в 3200 гривень для робочих, таке підприємство буде збитковим, враховуючи що на самі зарплати потрібно буде 600 мільйонів на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus