USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

На Волині знищили браконьєрські знаряддя

11 Червня 2017 21:25
Представники громадського формування Варта Громади міста Рожище спалили браконьєрські сітки, вилучені під час рейду, повідомляє Район. Рожище.

«У ніч з 8 на 9 червня у селі Носачевичі на річці Конопелька було виявлено риболовні сітки протяжністю приблизно півкілометра. Власника ми так і не знайшли. У сітках вже було кілька рибин. Згідно діючого законодавства України, виловлювати рибу сітками заборонено, а згідно Закону «Про тваринний світ» з 1 квітня по 15 червня взагалі діє режим тиші, коли навіть на човнах у водойми заходити не можна», – розповіла заступник керівника ГФ Варта Громади Ірина Ющук.

«Ми телефонували в Рибінспекцію, пропонували їм під'їхати і засвідчити даний факт. Вони не змогли прибути через зайнятість. За крайній місяць нами було ліквідовано понад 1 кілометр сіток і один «Павук». Одну з сіток витягнули на День міста Рожище просто зі ставка поблизу міськради. Частину усієї «здобичі» ми передали рибінспекції на зберігання, а решту за їхньої згоди знищили. Так чинитимемо й надалі, поки в нас в районі будуть займатися браконьєрством», - каже Ірина Ющук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Fisher Показати IP 11 Червня 2017 23:05
+1, і мінус один брак. Тільки треба навіть не так, а відстрілювати хоча б сіыллю в дупу тих паразитів почати! Бо сітки куплені будуть наново, як і електровудка, якщо скотину, яка нею знищує рибу не посадити/покалічити наглухо...
Петро Показати IP 11 Червня 2017 23:22
А "Чебені" вже "фсьо"? Балій колись "контрольні вимови" неводами робив, а заготівники за місце для сіток "на вході" - бились. .. Невже перебрались на маленьку Конопельку? От чим рибінспекція зайнята? "контрольними відловами" неводом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus