USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

На Волині - змагання з туризму, присвячені пам’яті бійця роти «Світязь»

8 Травня 2015 18:15
13–14 травня в Млинівському районі відбудуться змагання з туризму, присвячені пам’яті бійця спецпідрозділу і переможця багатьох змагань із орієнтування на місцевості Максима Ляшука. Про це інформує Волинський інформаційний портал.

Нагадаємо, Ляшук Максим, позивний "ЯР", віддав своє життя за мир та єдність України. Хлопець після Іловайського котла довгий час вважався зниклим безвісти. Його опізнали за аналізом ДНК-експертизи. 27 грудня лучани провели у останню путь п’ятьох загиблих воїнів із батальйону «Світязь», зокрема і Максима.

Окрім того, сьогодні 8 травня, на батьківщині загиблого бійця роти міліції спецпризначення «Світязь» Максима Ляшука, в селі Острожець Рівненської області Млинівського району, відбувся мітинг-реквієм із нагоди вручення призначеної Президентом України Петром Порошенком державної нагороди – медалі «За мужність» третього ступеня.



Нагадаємо, нещодавно бійцеві роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області Максиму Ляшуку посмертно присвоїли нагороду «За відвагу та мужність».

Захід відбувся в стінах школи, де навчався і працював Максим Ляшук та на стіні якої вже встановлена меморіальна дошка.

Учні навчального закладу декламували вірші про війну. Звучала пісня про журавку, яка зосталася сама, бо журавель загинув на війні.

Нагороду синові загиблого Героя, півторарічному Матвієві, вручив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига. Він подякував батькам Максима за те, що виховали такого мужнього сина. «Виконувати завдання на схід «Світязь» поїхав у складі 40 бійців. Семеро військовослужбовців загинули. Серед них і ваш односельчанин – Максим Ляшук», – нагадав Петро Шпига.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БІЙЦІ «СВІТЯЗЯ» ПОЛЯГЛИ У «КОРИДОРІ БЕЗСМЕРТЯ». СПОГАДИ ПОБРАТИМІВ

Із промовами також виступили Острожецький сільський голова Олег Пархомей, побратим Героя, який пройшов із ним Іловайськ, голова Млинівської РДА Алла Черній. Усі висловлювали свої співчуття родині військовослужбовця та ділилися спогадами про Максима Ляшука.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше публікувало розповідь товариша Максима, Ігоря, яким загиблий хлопець був у житті та в 14 років врятував життя другові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОСТАННІЙ ДЗВІНОК ІЗ «ІЛОВАЙСЬКОГО КОТЛА», - БАТЬКО ЗАГИБЛОГО БІЙЦЯ «СВІТЯЗЯ»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ім"я Показати IP 8 Травня 2015 22:22
Макс...шкода,що так сталося,але ти завжди був особливим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus