USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

На Волині шахта зливає нечистоти в ліс та на поля

30 Січня 2020 20:50
Шахта «Бужанська» протягом чотирьох років зливає технічні води, що мають неприємний запах в село Янів Поромівської ОТГ Іваничівського району, поряд з яким розташована копальня.

Про це розповів мешканець села, активіст Дмитро, пише Буг.

Він зазначає, що шахта зливає нечистоти меліоративними каналами поблизу села. Відходи потрапляють в річку Західний Буг.

«Ця вода мала б йти з фільтраційної станції. На даний момент з неї нічого не тече, вихід замулений і вода йде по ній ровом. Звернення ніякого результату не дають, вже протягом тривалого часу відбуваються протиправні дії», – розповів житель села Янів.


«Шахта зливає різні відходи з неприємним запахом, які потрапляють в річку Західний Буг. Потім люди вживають забруднену воду з колодязів або з джерел. Поверхня води вкрита кольоровою плівкою. Такі сліди лишають після себе паливно-мастильні матеріали», – говорить Дмитро.

Як додав чоловік, воду зливають періодично: після закінчення робочої зміни на шахті. Поблизу села Янів утворилося болото з характерним неприємним запахом, раніше на цьому місці жителі села випасали худобу. Пасовища перетворилися на суцільну багнюку. Дмитро розповів, що в селі велика кількість онкозахворих.


«Статистика по захворюванням дуже погана з того часу, як шахта почала зливати свої нечистоти», – зазначив активіст.

Найближче до місця зливу знаходиться будинок мешканця села Сергія. Чоловік говорить, що зливний рів забитий, рівень води постійно підіймається та затоплює його город.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юстас Показати IP 31 Січня 2020 09:34
Шахта забруднює навколишнє природне середовище.
голова Показати IP 31 Січня 2020 10:16
А куди дивиться сільський голова? Ст.30, ст.33 закону України "Про місцеве самоврядування" для нього не закон??? Чи хоче сам за все відповідати???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus