USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

На Волині роблять берці «американської» якості у 10 разів дешевші

3 Лютого 2015 09:44
Майстер з Ковеля налагодив виробництво якісних берців. Собівартість виготовлення однієї пари становить лише 30 доларів, тоді як в США схоже взуття коштує не менше 200 доларів (а з вартістю доставки та розмитнення – 300).

Про це стало відомо під час виставки-зустрічі «Гроші країн колишнього Союзу. Допомагаємо АТО».

Олександр Шевчук з Ковеля на прохання Волинської асоціації колекціонерів «Паритет», дізнавшись про виставку, запропонував пошити декілька пар берців для того, аби показати, що за відносно невеликі кошти на Волині можна шити якісну амуніцію, яка нічим не гірша за якістю у порівнянні з американськими зразками.

Зробити оглядову перевірку взуття доручили присутньому під час виставки ковельчанину, який служив у 51-й ОМБ, а нині перебуває у Луцькому військовому гарнізонному госпіталі на лікуванні.
Зі слів військового, про якість підошви сказати лише з одного погляду він не може. Проте, зауважив, що неглибокий протектор є, безсумнівно, плюсом.
Адже, з його слів, у цьому випадку у взуття не буде набиватись в’язка глина.

Член Волинської асоціація колекціонерів «Паритет» Анатолій Сєрков розповідає: підошва виготовлена з італійських матеріалів, а п’ятка навмисне зроблена жорсткішою для кращого комфорту. Спеціальним чином виготовлені і стілки, які мають декілька шарів захисту тепла.
Зі слів колекціонера, до Олександра Шевчука, свого часу, звертались з військкомату та поцікавились, чи може той шити берці. Мовляв, обіцяли організувати тендер під це завдання, проте далі розмов діло не пішло.

При чому, економія на домашньому виробництві є суттєвою. Ковельчанин каже, що схоже взуття в США коштує близько 200 доларів, а з доставкою в Україну та розмитнення – всі 300. А на виробництво однієї пари берців пан Олександр витрачає лише 30 доларів на матеріали. Чоловік не бере грошей за свою роботу і стверджує, що готовий допомагати оснащувати бійців у випадку необхідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus