USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На Волині частка «п’яних» злочинів удвічі більша, ніж по Україні

17 Травня 2016 14:57
Робота органів Національної поліції в області залишається малоефективною, а криміногенна ситуація погіршується. Хоча рівень кримінальних правопорушень в області нижчий, ніж загалом у державі, третина від облікованих на Волині правопорушень – це тяжкі злочини.

А частка злочинів, скоєних в області особами в стані алкогольного сп'яніння, удвічі вища, ніж по Україні. При цьому відчутно збільшилась кількість ДТП.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Волині наполягає на необхідності ефективнішої роботи органів Національної поліції. Як уже відомо волинянам, у лютому цього року у прокуратурі Волині відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів області, а у квітні - спільна нарада керівництва прокуратури області та керівників самостійних підрозділів Національної поліції, на яких було обговорено проблемні питання протидії злочинності в регіоні у цьому році. Йшлося і про погіршення криміногенної ситуації в області, і про те, що реальні результати роботи органів поліції із виконання визначених статтею 2 Закону «Про Національну поліцію» завдань з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави - відсутні.

Минув час, але ситуація не змінилася, робота органів поліції щодо запобігання, виявлення та фіксації злочинних проявів в області не поліпшилася. І хоча рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення нижчий, ніж по державі, проте третина від облікованих на Волині правопорушень – це тяжкі злочини, і їх вчинено більше тисячі.

Понад половину від усіх облікованих складають правопорушення проти власності. Левова частка цих злочинів – крадіжки, яких в області упродовж січня-квітня цього року вчинено понад 2,5 тисячі. Наявний ріст шахрайств, грабежів, розбоїв.

Відчутно збільшилась в області кількість ДТП. Удвічі більшою, ніж по державі, на Волині залишається частка злочинів, вчинених особами в стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, у квітні цього року на Ковельщині п'яний водій збив дитину, у березні в Ковелі п'яний водій «VOLKSWAGEN» насмерть збив жінку. 23 лютого в Луцьку автомобіль «BMW-X5» під керуванням п'яного водія збив насмерть велосипедиста. У грудні 2015 року лучанин на Ауді збив насмерть лучанина Михайла Гапича і навіть після того їздив містом у стані алкогольного сп’яніння з пивом у руці. У жовтні 2015 року на Любешівщині п’яний водій насмерть збив двох дітей.

Вимагає покращення робота органів поліції щодо виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Турбує стан розкриття злочинів, насамперед тяжких і особливо тяжких. Натомість не викоренено випадки укриття кримінальних правопорушень від реєстрації .

Значно збільшився залишок незакінчених кримінальних проваджень.

Мають місце грубого порушення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні. Заходи, які вживають органи поліції у сфері протидії злочинності – досі недостатні. Стан боротьби зі злочинністю, робота з профілактики кримінальних правопорушень потребує негайного покращення.

Прокуратура області вкотре наполегливо рекомендує тимчасово виконувачу обов’язків начальника ГУ Національної поліції в області,начальнику Управління захисту економіки у Волинській області

Департаменту захисту економіки та начальнику Третього територіального управління (з обслуговування Волинської, Житомирської та Рівненської областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України й начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку спрямувати роботу підлеглих на виконання основного завдання - протидію злочинності, а відтак і забезпечити правопорядок в регіоні.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини писало про неналежне законодавче підґрунтя до реформування МВС, що призвело до розчарувань суспільства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ХА Показати IP 17 Травня 2016 16:20
НО АЛКОГОЛЬ ПОСЛЕ 22 КУПИТЬ НЕРЕАЛЬНО. АБСУРД. СМЫСЛ ТОГДА В ЗАПРЕТЕ ПРОДАЖИ АЛКОГОЛЯ ПОСЛЕ 22.00?
хі-хі до ха Показати IP 17 Травня 2016 19:08
ти не там шукав! скільки завгодно і навіть в борг!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus