USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.80

У Камінь-Каширському районі ініціативна громада покращила благоустрій в селі

3 Квітня 2017 22:13
У Воєгощі Камінь-Каширського району живе майже дві тисячі людей. Населений пункт вважається перспективним, адже розташований за 15 кілометрів від райцентру. Багато молоді, створивши власну родину, лишається в рідному селі. Відповідно, дбають, щоб у Воєгощі були комфортні умови для проживання.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Незважаючи на непросту ситуацію із працевлаштуванням у селі, воєгощанці гуртом залагоджують першочергові проблеми громади. Ще в липні минулого року ініціативна група звернулася в камінь-каширське представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Активісти на чолі з сільською головою Наталією Ковальчук подали проект укладання бруківки біля адмінбудинку в центрі Воєгощі.


Зауважимо, що в цьому приміщенні розташовані сільська рада, пошта, бібліотека, будинок культури, поряд – крамниця. У дощову погоду подвір’я перетворювалося на велику калюжу, люди не могли дістатися до будівлі. Фонд підтримав звернення громади і вже на початку серпня територію було не впізнати. Зусиллями громади подвір’я вимостили сучасною бруківкою.

Зі слів керівника камінь-каширського представництва Фонду Сергія Ляха, такий красномовний результат співпраці підштовхнув воєгощанців до написання інших проектів. Наступного разу ініціативна група звернулася із проханням виділити фарбу для ремонту сільського будинку культури та місцевого дитсадка.

Завідувачка ДНЗ «Казка» Зінаїда Остапчук каже, що приміщення садочка розраховане на дві групи малюків. Адже будували його 32 роки тому. Однак нині тут аж п’ять груп. На жаль, на ремонт дошкільних навчальних закладів держава не виділяє коштів. Тому допомога Фонду була дуже доречною, за що колектив дитсадка дуже вдячний.


«Власними силами ми пофарбували в яскраві кольори стіни, меблі, батареї у приміщенні. На майданчиках – ігровий інвентар, огорожу, – каже Зінаїда Остапчук. – У садочку нашим діткам тіснувато, бо в одному приміщенні вони і сплять, і їдять, і граються. Сплять, до речі, на триярусних ліжечках. Але маємо надію, що розширимо площу, адже у Воєгощі постійно збільшується народжуваність. Нині у селі 262 дитини дошкільного віку, а садочок відвідують 97 малюків».


Дякують Фонду за своєчасну підтримку директор місцевого будинку культури Віталій Козачок та художній керівник Віра Кошель.

«У нашому будинку культури підлогу не ремонтували з 1975 року. Дошки замінили власними силами. А от фарби на площу 210 квадратних метрів купити було проблемно. Ми двічі фарбували нову підлогу, витратили 26 трикілограмових банок фарби. Але результатом задоволені. Адже на дискотеки у Воєгощу приїжджає молодь із сусідніх сіл. У будинку культури ми проводимо масові заходи, концерти, творчі звіти», – зазначає Віталій Козачок.


Голова Воєгощанської сільської ради Наталія Ковальчук пояснює, що на 2017 рік у районному бюджеті передбачено кошти лише на заробітну плату працівникам культури та оплату електроносіїв. Тому співпраця із Фондом була для громади села дуже доречною.

«У Воєгощі живуть небайдужі люди, які готові долучатися до співфінансування проектів на благо громади. Ми єдині в районі утримуємо пожежну охорону – шестеро працівників і свій автомобіль. Найближчим часом плануємо відремонтувати сільські дороги, протяжність яких понад 54 кілометри. Уже завезли щебінь і пісок», – каже Наталія Ковальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus