USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

На «Устилузі» автівки перетинають кордон за кількадесят хвилин

7 Липня 2016 16:18
Удвічі зменшилися черги на пункті пропуску через українсько-польський кордон «Устилуг-Зосін».

Це пов’язано з тим, що Республіка Польща тимчасово призупинила дію пунктів угоди про малий прикордонний рух. Попри невдоволення волинян, на кордоні, у порівнянні з Львівщиною, все спокійно. Про це йдеться у сюжеті
Громадського.Волинь.

«Черги зменшилися. Пропускна спроможність пункту пропуску до 500 авто за 12 годин. Нині проїжджає 200», – розповідає перший заступник начальника відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Львівського прикордонного загону Вадим Стецюк.


Люди у черзі обурені. Мовляв, запізно попередили про таке рішення, «перебили» доставку товару, не дають заробляти. З іншого боку визнають, що черга суттєво зменшилася і відвідповідно кордон перетинають не за кілька годин, а за кількадесят хвилин. Дехто уважає, що такі дії з боку Польщі це перший крок до обмеження в’їзду у ЄС. Мовляв, згодом буде впроваджений жорсткий візовий режим.

Керівник візового відділу Консульства Республіки Польща консул Міхал Богдановіч запевняє, що такі санкції не спрямовані проти конкретних громадян, а здійснюються виключно в цілях безпеки. З 4 липня до 2 серпня польський уряд вчинятиме усі безпекові заходи, адже у цей період в Польщі відбудеться саміт НАТО, а також Всесвітні Дні Молоді, на які приїде Папа Римський Франциск. Саме ж скасування малого прикордонного руху є тимчасовим. Окрім цього поляки дозволяють власникам автівок із польськими реєстраційними номерами здійснювати транзит через кордон без штрафів. Тобто водії можуть перетинати кордон з боку Польщі і їх просто повертатимуть без будь-яких санкцій.

До слова, подібні санкції впроваджені у всіх країнах членах-ЄС, які межують із країнами не членами Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Aero Показати IP 7 Липня 2016 18:21
Черги на митниці реально дістали. Сподіваюся, Польща все ж відмінить МПР раз і назавжди, і всі бізнесмени-сигаретчики будуть смоктати цукерку "Рошен". Ну а звичайні люди зможуть нарешті швидко і без проблем перетинати кордон.
Вова Показати IP 8 Липня 2016 13:38
Згідний з таким рішенням. Задовбали полішуцькі морди на кордоні.
Кот Показати IP 8 Липня 2016 17:19
МПР відмінити раз і назавжди ,задрали в доску черги по 12 годин і більше ,але ці хитро**пі за**анці ломанулись собі робити візи і тепер в візовому центрі ад і ізраїль !!! Такщо чергі скоро знову будуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus