USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На Нововолинському ливарному заводі - страйк

2 Червня 2016 17:39
Працівники Нововолинського ливарного заводу вийшли сьогодні, 2 червня, на акцію протесту з вимогою підвищити їм заробітну платню.

Участь в акції протесту беруть понад сорок працівників. Люди зібралися на території підприємства за зачиненими воротами, охоронці не впустили журналістів на територію підприємства. Зараз на заводі зупинилося виробництво, - пише БУГ.

Про наміри страйку співробітники ливарного заводу заздалегідь повідомили керівництво підприємства Головна вимога ливарників – збільшення заробітної плати. Люди жаліються, що отриманої зарплати при теперішніх цінах на “комуналку” не завжди вистачає, а потрібно ще ж і сім’ї годувати. Акція протесту на підприємстві триває.
“Приходить начальство і питає, чому не виконуєте плану. Ми працюємо на старому обладнанні, яке не ремонтувалося роками, востаннє заробітну плату підвищували у вересні минулого року – на 10 гривень. У працівників є маленькі діти. Нам це набридло”, - говорить працівник ливарного заводу.
Звідси слідує, що план не виконаний і підвищення зарплат теж немає. Люди не хочуть захмарних заробітних плат, вони хочуть стабільності, адже премію, кажуть, керівництво регулює помісячно.
“Розцінки” для працівників ливарного, можливо, будуть збільшені.

Як стало відомо, голова правління Ігор Чернявський, який увесь день був у робочому кабінеті, нарешті вийшов до людей, що зібралися під заводом. Спілкування тривало близько 40-ка хвилин. До порозуміння так і не дійшли – Чернявський повідомив, що зарплат працівникам не підвищать.

Люди сподіваються, що керівництво таки прислухається до їхніх вимог – зарплата не змінюється з 2008-го року, хоч роботи прибавляється щоразу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 2 Червня 2016 18:10
Бухати менше треба, ці працівники не просихають, а керівництву догани треба було ліпити працівникам за появу на роботі п'яними. Бо як заливають за комір, тоді певне не думають за своїх дітей і свої сім'ї. Побачили шахтарів і вчителів, які зовсім без зарплат давай цирк робити. P.S. Для тих, хто не вкурсі - бідові шахтарі біжать на ту літейку, щоб заробити, ну або на кроноспан.
Йолка Показати IP 2 Червня 2016 19:58
Дві з половиною-три тисячі гривень то мала зарплата для провінційного містечка? Та в Луцьку таку мало хто платить!
з Нововолинська Показати IP 2 Червня 2016 23:09
Для інформації: п"яних на завод не пускають вже на прохідній, так що про непросихаючих не треба вести мову. А те що обладнання старе, то це правда, ще з часів СРСР. За свої права треба боротись.Подивіться на Францію і не будьте совком.
123 Показати IP 4 Червня 2016 11:26
В Європі робітники якраз-таки тому отримують високі зарплати, що не лінувались страйкувати з будь-якого приводу чи без нього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus