USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Селяни забарикадували дорогу, аби не пропустити сміття зі Львова

26 Березня 2017 22:09
Мешканці села Добряни Миколаївського району виставили на дорозі блокпост із автомобільних шин, протестуючи проти будівництва сміттєпереробного заводу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Львівської міськради від партії «УКРОП» Ігор Зінкевич.

Він зазначив, що мешканці села протестують проти сміттєзвалища. На опублікованому Зінкевичем фото видно блокпост із шин, над яким висить український прапор, а також написи "Ми не хочемо жити у смітті" та "Ні сміттю".

Кар'єр біля Добрян запропонований Львівською облдержадміністрацією під будівництво сміттєпереробного заводу. Однак мешканці села виступають категорично проти будівництва заводу.

24 березня мешканці Добрян влаштували акцію протесту, коли оглядати ділянку приїхала комісія зі Львова. При цьому, за словами керівника наукового центру "Гірхімпрому" Анатолія Гайдина, кар'єр у Добрянах відповідає державним нормам, відтак ділянка підходить під будівництво сміттєпереробного заводу.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, наприкінці січня мер Львова звернувся до влади Луцька, щоб допомогли з вирішенням проблеми львівського сміття.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: СКІЛЬКИ КОШТУВАТИМЕ СМІТТЄЗВАЛИЩЕ ПІД НАЗВОЮ «ЛУЦЬК»?

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вусенко Показати IP 26 Березня 2017 22:18
Везіть усе сміття Садовому під поріг. Хай подивиться тепер госпідар дирявий на наслідки свого правління

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus