USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

На Любомльщині може завалитися один із кращих будинків культури

17 Серпня 2016 09:03
Один з найбільших за площею та кращих за плануванням будинків культури на Любомльщині знаходиться у селищі Головне. Нині він потребує термінового встановлення системи опалення. Інакше від кліматичних чинників та грибків його стіни з часом можуть рухнути, - інформує КОРДОН.


Фасад будівлі вже дав тріщини, у цоколі з’явилися такі пробоїни, що можна не лише руку, але й голову в них запхати. Загалом процес ремонтних робіт застряг напівдорозі.

“Минулого року з державного бюджету спрямували 1,2 млн гривень на перекриття даху установи, встановлення вікон й дверей, заміну електропостачання. Хоча ми не сподівалися, що щось з наших звернень до нього таки дасть результат, – зазначає селищний голова Микола Демедюк. – У цьому році селищна рада вже не клопотала до політика. Відділ культури й туризму, на балансі якого знаходиться будинок, зверталися в районну раду та райдержадміністрацію з проханням виділити хоча б 200 тис. гривень для встановлення системи опалення.”

Зі слів художнього керівника Алли Гогось, якій часто доводиться готувати з дітьми та дорослими аматорами концертні програми, працювати у таких умовах важко. До того ж, через сирість влітку та іній на стінах взимку, в приміщеннях доводитьтся боротися крім корозійних факторів ще й з грибками.

“Тут треба не просто косметичний ремонт робити, а, насамперед, облаштовувати систему опалення. Діти хворіють, не можуть в холодному приміщенні займатися. Наразі прогріваємо мінімально повітря в кабінетах електричими обігрівачами. Але, аби нагріти таку велитенську будівлю, необхідно сотню подібних теплообмінників,” – каже жінка.

Крім того, систему водопостачання теж не підключено. Після танців дітям немає де навіть вмитися. Аби втамувати спрагу, воду приносять із собою заздалегідь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
петро Показати IP 17 Серпня 2016 11:21
А школа в якому там стані?
Цікаво Показати IP 19 Серпня 2016 12:33
а культура "навколо" даного будинку є???
мужик Показати IP 19 Серпня 2016 18:21
школу ремонтували батьки учнів за свій кошт ( всупереч конституції) а клуб- ДЕРЖАВА і такі вони по всій країні. 25 років позору

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus