USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

На ковельському ветсанзаводі мали виробляти метан, - помічник нардепа

3 Травня 2017 09:59
На ковельському ветсанзаводі мер міста хоче добувати газ метан.

Про це повідомив у мікрофон на сесії Ковельської міської ради помічник-консультант народного депутата України Ігоря Гузя, член обласної ради громадської організації «Ніхто крім нас», член ради асоціації фермерів Волині, ковельчанин Віктор Лук’янчук, інформує Район.Ковель.

За словами Віктора Лук’янчука, одна із компаній в Україні не може знайти ні мера Олега Кіндера, ані директора ковельського ветсанзаводу Вадима Сухоноса, якого не можуть знайти й правоохоронні органи, оголосивши його в розшук. На нього, нагадаємо, відкрито кримінальне провадження.

«Тому що між директором, Кіндером і цією компанією була домовленість про те, що сюди (на ветсанзавод – ред.) будуть звозитись всі відходи, вони мали переробляти і з тих відходів, з тієї гнилі тих тварин, мали робити газ метан, а всі рештки, як добрива, мала вивозити ця ж компанія. Хлопці сьогодні шукають їх і не можуть знайти. Які між ними були домовленості фінансові, кому і які гроші у які кишені мали лягати – я не знаю і знати не хочу. Я думаю, що це більше зацікавить правоохоронні органи», – сказав Віктор Лук’янчук.

На запитання присутніх він проінформував, що ця компанія – з Одеської області, має десять установок для виробництва метану, завтра може приїхати до Ковеля.

«Хочете, я можу при вас набрати номер свого товариша, він набирає цих хлопців і вони підтверджують, що домовленість між мером міста Ковеля і директором цього заводу була попередня. Але проблема в тому, що ми маємо якнайшвидше цю гидоту переробити», – переконував Віктор Лук’янчук.

«Є правоохоронні органи – вони розберуться, тим більше це звернення записується. Ковельська міська рада повністю записується. І якщо людина озвучила такі дані, то вона повинна за це відповідати», – зауважила секретар міськради Віра Федосюк.

Схоже, що Віра Іванівна, яка замість Олега Кіндера головувала на сесії, не повірила у сказане помічником-консультантом народного депутата України.

Віктор Лук’янчук ще раз заявив, що «була домовленість між директором і мером міста Ковеля». Віра Федосюк повторила, що за свої слова йому доведеться відповідати. На це пан Лук’янчук підтвердив, що він за свої слова відповідає.

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають на території заводу, або в яму, або ж просто складають у величезні купи. Продукти розпаду тушок потрапляють у ґрунтові води. Люди б'ють на сполох. Громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження.

До слова, була навіть невдала затія регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом голови ВОДА Володимира Гунчика, закопати трупні відходи неподалік села Старі Кошари. Проте ця, як і всі інші обіцянки керівника області розібратися в ситуації, так і лишилися невиконаними.

Варто зауважити, що депутати Волинської облради 12 квітня 2017 року прийняли звернення до НАЗК, МВС, Генпрокуратури, Мінекології щодо екологічного лиха, яке спричинило смерті людей від онкозахворювань. Саме дії директора Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадима Сухоноса, який приїхав працювати на Волинь з непідконтрольних територій Луганщини, нанесли шкоду довкіллю, людям та бюджету. Такі дії, на думку голови Волиньради Ігоря Палиці, цілком підпадають під статтю кримінального кодексу «Тероризм».

Ковельська місцева прокуратура Волинської області отримала дозвіл суду на затримання директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу. Прокурори наполягатимуть на взятті посадовця, який наразі перебуває в розшуку, під варту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus