USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

На Ківерцівщині люди скаржаться на бездоріжжя та готові перекривати дорогу

24 Лютого 2019 13:16
У селі Личани Ківерцівського району люди скаржаться оскаржать на відсутність дороги, закриття ФАПу та холодну школу, яку немає чим опалювати.

Про болючі проблеми вони розповіли народному депутату Ірині Констанкевич під час зустрічі, інформують на сайті народного депутата.

Місцеві мешканці кажуть, що зверталися з цього приводу і до голови Волинської ОДА Олександра Савченка, він пообіцяв включити цю ділянку дороги протяжністю у три кілометри у першу чергу. Однак, обіцянки так і залишились обіцянками. Люди у відчаї, і, аби привернути увагу до їх проблеми, готові перекривати дорогу.

Не менш важливим питання для жителів Личан стало закриття місцевого ФАПУ. Ситуація кричуща. Тамтешня медичка звільнилася, адже протягом кількох років ФАП працював тільки завдяки її ентузіазму, однак більше не сила стало терпіти. У підсумку сотні жителів лишилися без медичної допомоги, серед яких 8 немовлят, народження яких навіть не зафіксовано медичною документацією.

Через відсутність медичної допомоги личанці змушені їздити до сусіднього села Олика, однак і тут не без пригод, адже є проблема із автобусним сполученням. Адже, потрапивши до лікарні зранку, потім доводиться чекати до обіду, щоб дістатися назад.

«Була у нас медичка, яка 40 років пропрацювала , носила з дому дрова, щоб натопити ФАП, однак і її терпінню прийшов кінець. Ми у відчаї, не знаємо як далі жити», - бідкаються люди. Нардеп взяла це питання на особистий контроль.

Директор місцевої школи нарікає, що приміщення школи немає чим опалювати, адже торфобрикет закінчився і невідомо коли буде. Ірина Констанкевич наголосила, що ця ситуація є прямим наслідком блокування Волинською ОДА державного підприємства «Волиньторф».

Неабияким відкриттям і прикладом для наслідування стала місцева бібліотекарка, яка, попри жахливі умови праці та відсутності світла у бібліотеці, знайшла вихід із ситуації і розносить книги людям по домівках.

Попри цілу низку проблем і здавалося б безвиході, жителі села Личани не втрачають оптимізму і щиро вірять, що зміни на краще все таки відбудуться, допоки в них є такий народний депутат. Адже за всю історію села Личани народного депутата, який так переймається проблемами селян, тут ще не бачили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Десь читав Показати IP 24 Лютого 2019 13:28
12 подвигів Ґаранта. Подвиг 1 _переміг путіна не ставши на коліна і захистивши Європу груддю і заддю, а також дуже поганими дорогами, щоб москальльськітанки не пройшли
ти про шо? до Десь читав Показати IP 24 Лютого 2019 15:27
танки грязі не бояться, тільки щось їх за 5 років тут не було жодного
ПИЛОРАМА саша Показати IP 24 Лютого 2019 13:43
А там є сільрада? Щоб дров не завести, палива небуло-навіщо тоді там сільрада?
Петро до ПИЛОРАМА саша Показати IP 24 Лютого 2019 15:34
Тим паче , ліс в окрузі
Вах до Петро Показати IP 24 Лютого 2019 16:28
А новий закон про кражу лісу вже діє!!!
1111 Показати IP 24 Лютого 2019 17:48
А шо то за децентралізація якщо жителі не мают права дров на опалення школи і фапу привезти? Ліс - селянам. Правильні слова.
Словатичі Показати IP 24 Лютого 2019 22:14
В порівнянні з дорогою на Славне та Словатичі, то це асфальт!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus