USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На ДП «Волиньвугілля» – боротьба за директорське крісло

21 Травня 2016 15:54
На посаду генерального директора держпідприємства поки ніхто не призначений. Нагадаємо, 17-го травня гендиректор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов написав заяву на звільнення за власним бажанням, наказ про звільнення виданий 18-м травня.

Хто очолить підприємство – питання спірне. 21-го травня на ДП “Волиньвугілля” відбулися збори працівників нововолинських копалень, представників держпідприємства, які піднімали питання призначення генерального директора ДП “Волиньвугілля” та говорили про інші актуальні проблеми вугільної галузі Волині. Після зборів між гірниками виникли непорозуміння, які мало не переросли у бійку. Про це повідомляє БУГ.

Гірники шахти “Бужанська”, представники “червоної” профспілки, а також “Захист праці” цієї ж копальні, працівники шахти №9 та ДП “Волиньвугілля” зібралися у вихідний день, щоб обговорити ситуацію, що склалася на вугільних підприємствах Нововолинська.

Можливим претендентом на крісло генерала є Михайло Борсук, проте щодо його кандидатури думки гірників розділилися. Так, 19-го травня перша зміна “Бужанки” не спустилася в шахту, вугільники почали акцію протесту – вони проти призначення Борсука генеральним директором ДП “Волиньвугілля”. Очолив акцію Богдан Макарчук – лідер Незалежної профспілки “Бужанки”, якого не визнають інші профспілкові голови.

А 21-го травня на ДП “Волиньвугілля” прийшли гірники, які здебільшого підтримують Борсука та у яких виникло багато питань до минулого керівника ДП Валентина Кисельова.

Без акцій, проте з власною думкою, вони провели збори у присутності працівників держпідприємства.

Мета зборів, як повідомили “БУГу”, – заявити про те, що не вся шахта підтримує Макарчука. У вугільників є бажання працювати цивілізовано, тому для зустрічі обрали вихідний день – процес видобутку вугілля на копальні не гальмується.

Найбільше питань шахтарі ставили юристу ДП “Волиньвугілля” Віктору Порплиці, основні це:

- скорочення апарату ДП “Волиньвугілля”

- введення нових посад

- оренда транспорту

Порплиця розповів, що на сьогодні є тільки один юридичний відділ, посади збереглися в рамках того штату, що є, – вони були акумульовані. На питання юристу, чому відмовили у встановленні відеонагляду на всіх шахтах, відповів, що і без камер є відомості про недостачі на копальнях. Ці дані вже відправлені у СБУ та інші відповідні структури.

Піднімали також питання шахти №9 “Нововолинська”, яка має перейти у третю групу. Як відомо екс-директор ДП “Волиньвугілля” Кисельов не включив цієї копальні у програму розвитку.

“Розуміємо, що без 9-ї шахти ми не потягнемо, адже нас загнали в таке становище, що тепер 1,5 – 2 місяці будемо без вугілля”, – відзначив головний механік “Бужанки” Олександр Шарко.

Працівники підписали звернення до міністра енергетики Ігоря Насалика та керівника вугільного департаменту Корзуна наступного змісту:

Зустріч на ДП не обійшлася без прикрих інцидентів, зокрема виникла суперечка між Богданом Макарчуком, який щойно прибув під ДП “Волиньвугілля”, та представниками копалень, яка переросла в шарпанину. Пошкоджено телефон, за допомогою якого Макарчук знімав на відео гірників – учасників зборів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Травня 2016 17:27
Кажуть шахти збиткові, на зарплату грошей немає. А на плазму є? Поки хтось сидить в шахті, хтось дивиться тб. тА ПРИВАТИЗУВати те все треба. Збиткові державні підприємства на дотації у держави отак тратять гроші? А чого ж держава ще дасть . Це тільки з того, що видно на фото. А якщо копнути ще глибше, пройтисб по кабінетах, подивитисб на штатгий розпис?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus