USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На березі волинського озера гартували патріотів

19 Травня 2016 08:46
Близько 400 школярів зі всієї області взяли участь у ХІ обласному Фестивалі фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині, - повідомляють організатори заходу.

Упродовж чотирьох днів – з 14 по 17 травня 2016 року на березі озера Величі, де був облаштований великий наметовий табір, тривало справжнє свято сили і спритності, духовності та патріотизму. У рамках Фестивалю проводились обласні змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу школярів України «Козацький гарт» та обласний етап дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Відкрився Фестиваль урочистим парадом команд, після чого учасники вшанували пам'ять героїв, які полягли за незалежність України та привітали ветеранів української повстанської армії, учасників антитерористичної операції, які прибули на свято. У своїх зверненнях до дітей кожен з виступаючих підкреслив, яке велике значення для України має відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу, військово-патріотичного виховання молоді, від яких залежить подальша доля країни.
- Фізкультурно-патріотичний Фестиваль зібрав кращих і найсильніших дітей зі всієї області, переможців районних та міських змагань. Програмою Фестивалю передбачені різні спортивні та військові змагання, конкурси, випробування, які дадуть змогу продемонструвати всі свої вміння і навички, а також мають на меті виявити стан підготовленості та поведінку дітей в екстремальних ситуаціях, спроможність виконувати певні завдання, – підсумував голова штабу Фестивалю, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін.


У подарунок учасникам та гостям Фестивалю учні Турійської гімназії та вихованці Луківського садочку подарували патріотичний флеш-моб під гаслом "Україна – понад усе".

Після урочистостей відбулась низка заходів - реконструкція бою Другої світової війни між підрозділами УПА та Вермахту за участю військово-патріотичних клубів Волині, Львівщини та Київщини. Під час бою використовувалась зброя та обмундирування того часу. Керівник Волинської молодіжної організації «Школа козацького гарту» Олександр Середюк презентував виступи своїх вихованців. Крім того, у таборі Фестивалю проводились виставки військової техніки та зброї, яку організувала 14-а окрема механізована Володимир-Волинська бригада підрозділу сухопутних військ збройних сил України, виставка «Ехо війни» за участю Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Голова Київської міської організації «Меморіал» імені В.Стуса Іван Покоєв презентував музейну експозицію «Народна війна». Для дітей проводились майстер-класи з розбирання та збирання зброї за участю представників військової частини В0259 Володимира-Волинського.
Наступні три дні діти з великим азартом та бойовим духом змагалися за першість в різноманітних спортивних та туристських змаганнях, військових іграх та конкурсах.

Випробування у військово-спортивній патріотичній грі «Сокіл» («Джура») складались із 11 видів: стройової підготовки, змагань на «смузі перешкод», стрільби, військово-спортивних ігор «Пластун», «Відун», «Рятівник», перетягування линви та конкурсів - таборування, «Ватра у колі друзів», звітів виконання завдань «Добре діло». У загальному підсумку перемогу вперше виборола команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Гірка Полонка Луцького району, яка змістила постійних лідерів цих змагань - команду Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на ІІ місце, і ІІІ місце посіла команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Воєгоща Камінь-Каширського району.

Змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу «Козацький гарт» включали в себе шість залікових видів: спортивну естафету, перетягування канату, змагання з «човникового бігу», стрибків у довжину, стрибків через скакалку, конкурсу знавців історії України та спортивних досягнень, а також 2-х додаткових видів - орієнтування на місцевості «Козацькими стежками» і презентації команди. За результатами всіх випробувань статус найсильніших вибороли цього року школярі ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Мерва Горохівського району, ІІ місце посіла команда НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей» №1 м.Каменя-Каширського і ІІІ місце у вихованців НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок» с.Тур Ратнівського району. В окремих видах переможцями та призерами були школярі міст Луцька і Володимира-Волинського, Рожищенського, Локачинського, Ківерцівського, Володимир-Волинського, Маневицького та Іваничівського районів.

Переможці у кожному виді змагань були нагороджені грамотами та кубками управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Волинського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, дипломами обласного центру туризму, спорту та екскурсій. Тепер попереду у них – участь у Всеукраїнських заходах, де вони будуть захищати честь і славу рідної Волині.

Захід дає можливість школярам набути певних знань, умінь та навичок самоорганізації, самообслуговування, виживання в природних умовах, облаштування побуту, надання першої медичної допомоги, роботі в команді, які необхідні як в повсякденному житті, так і обов’язкові у військовій справі, а також це пропагування здорового способу життя, формування національно-патріотичної свідомості у молоді. Крім того, відбувається обмін досвідом серед вчителів щодо підготовки команд, організації та проведення змагань у своїх територіях з метою удосконалення системи військово-патріотичного виховання учнівської молоді.
Захід організували управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинський обласний Центр туризму, спорту та екскурсій за участю Товариства сприяння обороні України (ТСОУ), Волинського обласного військового комісаріату, Волинського відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, Волинського осередку козацтва України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus