USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Митрополит Ніфонт благословив на Великий Піст. ФОТО

27 Лютого 2012 10:25
26 лютого керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт після вечірнього богослужіння у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька прочитав молитви для тих, хто вступає в дні Великого посту і благословив усіх на цей благодатний подвиг.
Про це повідомляє Валентин Марчук у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
Уперше в цьому році устами архіпастиря була прочитана постова молитва «Господи и Владыко живота моего».


Після першого постового Богослужіння владика Ніфонт звернувся до віруючих лучан зі словами проповіді.
«У дні Великого Посту слід заглянути в своє серце та розпочати щире покаяння. Віруючим людям треба обов’язково приступити два або навіть три рази до Святого Таїнства Причастя. Ми живемо в світі, як в пустелі, де панує гріх та беззаконня. Колись святі втікали в пустелі, а наше життя, тих хто спасається в миру, – це втікати від гріха і жити з Богом. Православні християни щасливі, що мають можливість у дні посту щиро покаятись і поєднатись з Богом в Таїнстві Причастя. Церква так званими підготовчими неділями готувала нас до цих благодатних днів. У ці неділі ми чули євангельські читання, які готують людину до щирого покаяння і показують майбутнє вічне життя», ‒ зауважив митрополит.


Також владика у своєму слові попросив прощення у всіх присутніх. Після цього митрополит благословив усіх священнослужителів міста та єпархії, студентів Волинської духовної семінарії та усіх присутніх парафіян.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
тиць-здиць Показати IP 27 Лютого 2012 12:02
Перед Великоднем зфотографуйте Владику ще раз. Побачимо цілющий вплив посту
укранскій міръ Показати IP 27 Лютого 2012 12:33
Блаженный владыко еси Нифонт на многая лета...
ай-ай! Показати IP 27 Лютого 2012 14:30
дослівно переписали свою "новину" двохрічної давності http://www.volynnews.com/news/volyn/nifont_prosyv_proshchennya_u_viryan_foto/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus