USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Михаїл відправив першу літургію у сані митрополита

30 Січня 2012 12:41
Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл уперше відправив Божественну Літургію в новому сані.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Учора, 29 січня, в кафедральному соборі Святої Трійці митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше відправив Божественну Літургію в цьому сані.

З ним співслужили настоятель тернопільського Свято-Троїцького духовного центру протоієрей Анатолій Зінкевич, декан луцького собору протоієрей Микола Нецькар та інші священнослужителі.

Звертаючись до учасників Богослужіння, владика підкреслив, що ця нагорода – не лише його, а й усієї єпархії. Адже все, що робиться в Церкві, робиться спільно, - зазначив архіпастир.

«Тому Патріархом відзначено служіння всіх нас, а не когось окремо», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
мирянин Показати IP 30 Січня 2012 13:47
Мені насамперед цей день запам'ятається глумлінням вчиненим у соборі над світлою пам'яттю багатьох спочилих вже людей. Незважаючи на те, що вже почалася поминальниця, новоспечений митрополит продовжував виступати, в соборі лунали оплески, жарти, неналежні до цього печального дійства пісні. Михаїла - не Бог і за це кощунство йому десь доведеться відповідати.
Володимир Показати IP 30 Січня 2012 14:47
Не суди,і несудимий будеш. А митрополиту Михаїлу- многая і благая літа!!!
Романчик Показати IP 30 Січня 2012 14:57
Абдулла, ти как здесь оказался?
мирянин Показати IP 30 Січня 2012 17:05
Судити буде Бог і з Михаїла буде особливо питати. Чи може він не вірить у це. Інакше б не влаштовував на свою, до речі, монашу честь такі пишні іменини. Хай ці слова стануть для нього уроком.
Інший мирянин Показати IP 30 Січня 2012 17:17
Цікаво читати коментар людини, яка знає як буде судити Бог. Я був на цій Службі і нічого там такого поганого не було. І особливої пишності - також. Це природньо, коли люди хотять привітати свого пастиря з нагородою. А те, що вітання затягнулися, що аж панахида розпочалась в іншій частині собору - це правда. Але не думаю, що це зроблено було навмисне, щоб образити когось. Всім відомо, що розпорядок служб в соборі буває дуже напружений. За панахидою вінчання, хрещення...
Він до Інший мирянин Показати IP 30 Січня 2012 18:48
повністю згідний з Вами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus