USD 41.35 41.70
  • USD 41.35 41.70
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Молодь Нідерландів у Луцьку розмалювала футболки для бійців АТО

13 Серпня 2015 08:00
Гості з Великобританії і Нідерландів у Луцьку долучились до акції підтримки українських солдат та взяли участь у спільній молитві за мир в Україні і припинення війни. Також відбулася спільна молитва родин загиблих у збитому над Донбасом цивільному літаку «Боїнг-777» громадян Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів.

Так, у Луцьк прибула молодь християнської спільноти Глобальної Співдружності Священнослужителів, а серед них були й ті, кого трагедія з авіалайнером торкнулась особливо близько.



Служителі однієї з церков Королівства Нідерланди розповіли про своїх одновірців з християнської церкви сусіднього м. Грьонінген. Молода сім’я з дитиною поверталась у свій новий дім до Малайзії саме цим трагічним рейсом. Пізніше на страшних світлинах з місця падіння літака в руках терористів вони побачили м’яку дитячу іграшку, яку зовсім недавно вручили малечі у стінах храму як подарунок.



Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донбасом був підступно збитий цивільний літак «Боїнг-777». Ця подія сколихнула людство. Смерть 298 ні в чому не винних пасажирів розкрила всьому світу цинізм, безвідповідальність і безкарність поведінки бандитських формувань, які і до тепер тероризують мешканців Донеччини і Луганщини.

Звичайно, саме по собі правосуддя не зможе заповнити порожнечу втрати близьких та рідних, які перебували в літаку. А тому, головним завданням діяльності міжнародного трибуналу має стати унеможливлення залишення без відповідальності усіх осіб та організацій причетних до скоєння вказаного злочину. Разом з тим, незрозумілою, нелогічною та по суті антилюдською є позиція офіційного Кремля. Так, останній постійно створює перепони у розслідуванні цієї трагедії, тим самим свідомо унеможливлює здійснення правосуддя та поглиблює біль втрат сімей близьких, які пережили велике горе.

Спочатку представники незаконних збройних формувань за підтримки російської сторони не допустили на місце падіння літака міжнародних експертів для проведення відповідних слідчих дій. В подальшому, Росія «ветувала» проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування та притягнення до відповідальності винних.



ЧИТАТИ ЩЕ: ВИННИХ У КАТАСТРОФІ MH17 НАЗВЕ ГЕНПРОКУРОР НІДЕРЛАНДІВ

У Луцьку разом з дітьми, батьки яких є учасниками АТО, іноземні гості розмалювали патріотичними зображеннями півтори сотні футболок. Майже кожен з дітлахів виявив бажання написати солдатам про те, що їх люблять і чекають живими. Разом із медпрепаратами, одягом, взуттям, засобами гігієни і продуктовими наборами футболки будуть відправлені на передову.

Крім розмальовування футболок пастором Олександром Рудинцем та гостями з Нідерландів була проведена молитва за мир в Україні і припинення війни.

Акція була організована церквою «Царство Боже» (місто Луцьк), Волинським обласним благодійним фондом «Дитяча місія. Україна» і Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вона стала черговим кроком для допомоги українським солдатам і людям постраждалим від війни. Адже з ініціативи церкви «Царство Боже» і ВОБФ «Дитяча місія. Україна» ще з листопада 2014 року вантажі з одягом, взуттям і продуктами харчування чи не кожного місяця різними шляхами відправляються в зону боїв з російськими окупантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus