USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Міліціонера за хабара не «посадять»?

15 Квітня 2012 18:01
Екс-начальника сектору дільничних інспекторів Ковеля, майора міліції визнали винним в одержанні хабара. Щоправда, покарання за це злодіяння для колишнього правоохоронця суд обрав у вигляді штрафу обсягом 10 тисяч гривень.
Відповідний вирок виніс Ковельський міськрайонний суд.
Нагадаємо, в суботу 1 жовтня 2011 року працівники СБУ затримали майора міліції поблизу опорного пункту відділення дільничних інспекторів Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ, який знаходиться на вулиці Степана Бандери.
Чоловіка звинуватили у вимаганні та одержанні хабара обсягом 3 тисячі гривень за те, що він не порушуватиме кримінальну справу.
У суді пролили світло на деякі моменти цієї, поза всяким сумнівом, резонансної справи. Як з’ясувалося, два молодики побилися поблизу магазину «Вечірній». До опорного пункту міліції викликали матір одного із фігурантів бійки. Майор міліції повідомив жінці, що її сину «світить» реальне позбавлення волі, оскільки в нього і так є судимість. Своєю чергою, жінка поцікавилася, як можна цьому запобігти. Правоохоронець нібито відповів, що приміщення опорного пункту міліції давно не ремонтувалося, тож написав їй на клаптику паперу цифру, яку варто «пожертвувати» на ремонт – 3 тисячі гривень.
Через деякий час жінка зустрілася з міліціонером. Вона написала заяву про надання благодійного внеску в сумі трьох тисяч гривень і передала йому 1 тисячу. Решту жінка мала вручити горе-правоохоронцеві наступного дня. Щоправда, вже наступного дня його із отриманими грошима затримали працівники СБУ.
Отож, державне обвинувачення закидало чоловіку хабарництво на підставі частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням хабара). Ця стаття передбачає покарання до десяти років ув’язнення із конфіскацією.
Щоправда, суд не побачив у діях майора міліції вимагання хабара. Тож визнав його винним за частиною 1 статті 368 Кримінального кодексу, яка не передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.
Отож, чоловіку «впаяли» штраф обсягом 10 тисяч гривень та заборонили займати посади в органах державної служби упродовж трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
знаю Показати IP 15 Квітня 2012 18:49
Відсмоктав майор за ЦЕ по повній програмі...
сбу Показати IP 15 Квітня 2012 19:00
Міліціонер брав для ремонту гроші?! Смішно! І у багатьох людей він до свого затримання також брав хабарі, і все для ремонту! Тільки жодного разу ремонт не робився.
ковель Показати IP 15 Квітня 2012 19:13
Цей міліціонер міг забрати остані гроші у бабці. А йому суд дає тільки штраф. Хабарники! Судів на лаву підсудних!
Дивний мораліст Показати IP 15 Квітня 2012 19:38
А хіба лічить СБУ дрібничками займатись одноразовими, невже їм невідомі корупційні грошові потоки в стократ потужніши та системніши... Так вони й зарплати своєї не відпрацюють... Дивно якось.
Вася Показати IP 15 Квітня 2012 20:18
Дай Боже здоров"я нашому суду. Який "перебив" хабар, на шахрайство.......
ахванасій Показати IP 15 Квітня 2012 21:20
Від ментовського беспрєдєлу країну врятують масові розстріли...
111 Показати IP 15 Квітня 2012 21:22
не перебили. просто не доказали!
Вася до 111 Показати IP 16 Квітня 2012 04:18
А що доказувати, як тут і так видно.??? Немає там складу злочину на 368ст. КК України. Шахрайство є. А те що наші СМІ привикли розголошувати всупереч Закону дані про підозрюваних,і піаритись на цьому , то скажу , що за це їм слави не добавиться.
Лара Показати IP 16 Квітня 2012 15:36
Нічого дивного....якби посадили то я більше здивувалась.
ковель Показати IP 16 Квітня 2012 15:58
"Вася" да ти мабудь мусарок! Задоволений що хабарник завдяки суду відмазався.
Вася до ковель Показати IP 16 Квітня 2012 16:11
Да хоть би й так. Я радий що таким бакланам як ти не несуть... А таких як ти видно жаба давить, сам то судячи по всьому спірт бодяжиш.......???
правник Показати IP 17 Квітня 2012 22:56
Для "Ваасі мусорка" - пащади не буде нікому, Вас не згадає замучений край.... Вхзагалі то Ковель край неляканих ідіотів серед правоохоронних органів. Суд у Ковелі це взагалі якась окрема держава. Саша "Доллар", в миру - Лапін привчив, що все можна зробити за "папери". Треба трохи міняти ситуацію. шановні ковельчани, якщо у Вас є якась інформація про протиправні діяння представників влади на Ковельщині - ласкаво просимо до УСБУ у Волинській області - тел 0332-24-22-10. Приймаємо цілодобово. Анонімність гарантуємо.
Вася до правник Показати IP 18 Квітня 2012 13:45
Щось писав тобі голубе і не знаю чи модератор пропустив. Ти такий знаюий , володієш номерами телефонів, володієш інформацією про Сашу "Доллара". В мене до тебе питання .. Чому є ти такий знаючий того самого Сашу не прийняв....?? Поясни це не мені а людям перед якими ти на мене гониш "волну". Просто так, напиши коментар........ Чи взяти "мента" на трьошці гривень це респект..........??? Візьміть на лямові "падонка".......... Щось ніхто не пише що прийняли чиновника вищого рангу...... Пишете що взяли голову колгоспу на "десятці"... А як тому не взяти, якщо він ту "десятку" бачив в кіно тільки , і якщо йому запропонують, і він порахує, то це ж по йому світогляду внукам хватить..... Нехай вліда дасть тим чиновникам відповідну платню а тоді питає.... Не можу людина з двома вищими освітами працювати за 1500грн. притому що водій на приватній структурі отримує 3500грн.
для 111 Показати IP 17 Квітня 2012 22:59
Та все доказали. Тільки зелені папірці на суддівській мантії зробили свою роботу. Тут декому жаль Деркачука (того дільничого інспектора міліції), а чому нікому не жаль тих людей, у кого він вибивав гроші?
для Васі мусорка Показати IP 17 Квітня 2012 23:01
ЗМІ для того і існують, щоб такі потвори не ховались серед людей. А чесній людині нічого хвилюватись, що його прізвище згадуються. Злодій, звичайно, остерігається.
Вася до для Васі мусорка Показати IP 18 Квітня 2012 18:37
А ти особисто чесний.........??? Всі десять заповідей виконуєш..... Чи ти можеш тільки тролити тут. Назвись..... І немає питань....... Ще невідомо, кому і кого треба остерігатися........ Чи тому хто прізвище ховає, чи таким як ти, справедливим пацанам..
романтичний очевидець Показати IP 17 Квітня 2012 23:02
пригадую, як на прохання заявниці, що у неї нема таких грошей, ця потвора у міліцейському мундирі відповіла, що тоді син буде сидіти у тюрмі.
Вася Показати IP 18 Квітня 2012 10:46
Для правників і поетів. Шановні читайте КК України...... Ображати тут нікого не треба і подивіться в першу чергу на себе..... Як каже народна мудрість: не копай іншому яму.... Бог до речі все бачить і відновлює справедливість...
правник Показати IP 19 Квітня 2012 00:33
кажеш, що мільйони беруть - скинь ссилочку на того мільйонера і побачиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus