USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Мешканці вулиці Замкової хочуть приватизувати земельні ділянки

18 Квітня 2016 16:05
Приватизувати ділянки під власними будинками не можуть мешканці вулиці Замкової, що у Старому місті.

Про це йшлося під час прийому громадян у Луцького міського голови Миколи Романюка 18 квітня.

Група мешканців вулиці Замкової підняла питання приватизації земельних ділянок, на яких розташовані приватні будинки. З цим питанням мешканці раніше зверталися у міськраду, зазначаючи, що їхні ділянки розташовані за межами історико-культурного заповідника у зоні приватної садибної забудови (відповідно до генплану міста). Лучани наголошували, що ділянки на частині вулиці вже приватизовані.

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, після того, як буде розроблений опорний план Старого міста, будуть встановлені охоронні зони пам’ятників державного історико-культурного заповідника, а решту ділянок можна буде приватизувати. Цю позицію підтвердив і міський голова Микола Романюк.

У 2006 році був затверджений генплан історико-культурного заповідника. Його вирішили скасувати, внести зміни до генплану заповідника, розробивши опорний план, де для кожного з 19 об’єктів пам’яток культури будуть передбачені охоронні зони. Після цього ділянки під приватними будинками громадян підлягатимуть приватизації. Він зауважив, що заповідник є державним, хоча держава не виділяла коштів на його розвиток чи виготовлення документації.

Начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк, розробку опорного плану повинні завершити до кінця цього року.

Сергій Шабала зазначив, що приватизувати ділянки зараз можна безплатно, а приватні структури згодом виготовлятимуть документацію. Своєю чергою, Леонід Герасимюк зазначив, що ділянки, на яких розташовані приватні будинки, можуть потрапити у зону заповідника, тож саме для визначення цього замовили розробку опорного плану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Людмила Показати IP 18 Квітня 2016 16:34
Немає значення, що це в заповіднику.Цього в законі немає.Це- якщо чесно можуть підтвердити і в заповіднику. Зверніться туди з письмовою заявою. Вони не дозволяють,а потім як на Ковельській під мостом все приватизовано і продано.
лучанка до Людмила Показати IP 18 Квітня 2016 17:33
подайте офіційно заяву на приватизацію, відмовлять тоді в суд. Під власника землі по заводу "Спектр" змінили територію заповідника, а зараз пустир замість заводу. Старе місто рушиться,а в заповіднику скільки чиновників і що вони роблять. А земельний відділ кому не треба дати землю,то ним прикривається
а я хочу Показати IP 18 Квітня 2016 19:07
приватизувати замок!
приватизатор до а я хочу Показати IP 18 Квітня 2016 21:34
побудуй і приватизуй! не ти перший...
ВОВК Показати IP 18 Квітня 2016 22:56
Замок розвалити Базар розширити. Шарамиг з Замкової переселити на полісся хай бурштин риють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus