USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.45
  • PLN 10.55 10.75

На Волині - Марш слави на честь полеглих воїнів

29 Червня 2014 15:47
Вшанувати воїнів, які в усі часи захищали Україну, зібралися представники громадських організацій Волині.

Хода Слави пройшла від Театрального майдану через проспект Волі та вулицю Шопена до меморіального комплексу «Вічна слава» 29 червня після завершення народного віча. У ній взяли участь вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Козацького стрілецького братства, Самооборони Майдану Волині, Правого сектора Волині та пересічні лучани.

Учасникам заходу нагадали, що 355 років тому після Гадяцької угоди Україна, як Велике князівство Руське, ввійшла у загальноєвропейську спільноту. Цього не стерпіла Москва і на територію України зайшло її двохсоттисячне військо. До перемоги над окупантами у битві під Конотопом безпосередній стосунок має і Волинь, оскільки тисячі козаків стояли під проводом волинянина Григорія Гуляницького.



Учасники Маршу слави зробили зупинку перед банером із портретами загиблих героїв Небесної сотні, де вшанували полеглих.



Завершилася хода на меморіальному комплексі «Вічна слава», перед могилою лучанина Василя Мойсея, загиблого на Майдані у Києві. Тут учасники маршу виконали державний гімн України, а на честь полеглих героїв пролунав салют із козацьких рушниць. Насамкінець, хода вирушила до Луцького замку, де відбулися урочистості, присвячені 355 річниці перемоги під Конотопом.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus