USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Маленькі волиняни-чорнобильці відпочили в Німеччині

26 Липня 2017 22:41
В суботу, 15 липня 2017 року, під керівництвом голови Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентини Пришко, 3 штатних працівників та перекладача-волонтера, червонохрестівці втретє за тривалу співпрацю відправили на оздоровлення в Німеччину групу дітей із постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС районів (Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького).

Поїздка організована на запрошення Німецького Червоного Хреста м. Бад Нойєнар-Арвайлер.

20 волинян, які мають статус сироти, напівсироти та дітей з багатодітних сімей на Батьківщину повернулися з масою позитивних емоцій. І це не дивно, адже вони мали змогу насолодитися відпочинком в Центрі Лаахерзеехауз в Марія-Лаахер на озері Лаахер.

В перший день по приїзді українці грали ігри на подвір’ї території Центру, відвідали музей «В країні вулканів», де мали змогу поспостерігати за виверженням вулканів за допомогою мультимедійного обладнання. Крім того, в понеділок діти відвідали унікальну лаву-підвал у вигляді системи тунелів та шахт, глибиною 30 метрів, під містом Мендіг, де в часи Середньовіччя добували сірий базальт.

Вівторок 18 липня відпочиваючим запам’ятався незабутніми купаннями у відкритих та закритих басейнах аквапарку Дайхвелле у м. Нойвід.

В середу діти мали екскурсію в м. Кобленец, де річка Мозель впадає в Рейн та поїздку на фунікулері до фортеці, а також відпочинок на ігровій площадці.

20 липня назавжди залишиться в пам’яті через поїздку на гоночну трасу Нюрбургрінг, побудовану 90 років тому – місце, де проводяться основні автомобільні змагання в наш час. Цього дня волиняни мали змогу проїхатися автобусом по трассі Нюрбургрінг (22,8 км), завітали на фірму «Capricorn», яка займається виготовленням запчастин до спортивних авто. Також відбулася екскурсія по місту Нюрбург.

Кожен день перебування у Німеччині був насиченим та цікавим по-своєму.

В п’ятницю, 21 липня, волинські червонохрестівці завітали до м. Вайберн, де відбулася екскурсія до туфових каменів та розломів у супроводі скелелазів. Також цього дня волиняни зустрілись зі спонсорами, представниками молодіжного Червоного Хреста м. Вайберн.

Всі ці сім насичених позитивними емоціями днів пролетіли на одному диханні. В знак подяки за чудовий прийом, німецькі колеги мали змогу насолодитися концертом під час якого, кожен з відпочиваючих в національному одязі висловив слова подяки.

«Маємо надію, що не в останнє будемо оздоровлювати волинян в Німеччині, продовжуючи 11 річну співпрацю з округом Арвайлер», - кажуть організатори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йопрст Показати IP 27 Липня 2017 02:01
З кожним роком їх все більше,бабкі на вітер,крадуть як можуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus