USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Малечі подарують вишиванки і тепло душі. ФОТО

20 Грудня 2011 16:05
Відомі вишивальниці Волині та всі небайдужі люди мають змогу зробити добру справу, подарувавши вишиванки вихованцям дитячих будинків.

Доброчинна акція «Подаруй дитині вишиванку» за підтримки Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» стартувала у День святого Миколая – 19 грудня.

Організатори хочуть зібрати лучан, які б долучилися до вишивання сорочок, аби згодом подарувати їх 250 малятам, позбавленим батьківського піклування. Адже діткам бракує родинного тепла, тож увага та підтримка з боку небайдужих людей додасть їм упевненості та віри в доброту.

Ідея проведення благодійної акції належить Ілоні Млинарській – директору художнього салону «Волинський сувенір», який виступив одним із організаторів благочинної справи . Вона розповіла, що таку ідею виношувала давно, ще з Дня незалежності. Тоді Ілона Млинарська у складі журі конкурсу «Українська вишиванка» визначала кращі вишиванки у різних номінаціях. У тому числі – у наймолодшого учасника.

«І коли я побачила дитинку, якій два місяці, а вона вже у вишиванці, - мене це зворушило. Звичайно, ми визнали це малятко переможцем. Тоді я подумала, а як же ті діти, які не мають такої можливості, які не мають таких батьків?» – пригадала Ілона Млинарська. Так і народився задум подарувати вишиванки сиріткам.

Сорочки вишиватимуть волонтери. За словами директора Благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ніни Тарасенко, на участь в акції уже зголосилися до півсотні вишивальниць. Аж до Великодня вони ще й проводитимуть майстер-класи, навчаючи усіх охочих. Тобто кожен лучанин зможе вишити сорочку, передавши разом із нею сирітці частинку своєї душі. Діткам вишиті сорочки подарують на свято Воскресіння Господнього – Великодень.

А нитки і полотно для вишивальниць придбає Благодійний фонд «Новий Луцьк». Його засновник Ігор Палиця залюбки долучився до акції. Директор фонду Ніна Тарасенко зізналась, що й сама вишиватиме сорочку.

Під час відкриття акції в обласному драмтеатрі усі охочі мали змогу оглянути вишиванки, які підготував художній салон «Волинський сувенір». Берегиня українських традицій, вишивальниця Катерина Шаварова, оглядаючи українські обереги, мовила: «Я все життя вишиваю, але такої краси ще не бачила».

До слова, Катерина Шаварова та майстер художньої вишивки Юрій Савка вишили по першому символічному хрестику, що дало початок акції. Вони підкреслюють, що вишиванка – це символ українського народу.

«Уявляєте, були такі часи, коли переслідували людей, які вдягали вишиванку», - зазначила Катерина Шаварова. Нині ж вона радіє, що українці не соромляться рідного українському вбрання. Понад те – пишаються ним.

Благочинна акція зібрала повну залу у драмтеатрі. Це засвідчило: лучанам небайдужа доля сиріток.

Шестикласник Павло розповів, що ще змалечку мріяв про вишиту сорочку. «Коли я читав казки про козаків, хотів бути таким, як вони», – додав хлопець.

Так, його мама Антоніна з радістю вишила сину сорочку. Почувши, що відбувається така акція, вирішила долучитися й сама. Бо своїми очима бачила, як це важливо для дітей.








До організації доброї справи долучилися відділ культури Луцької міської ради, художній салон «Волинські сувеніри» та Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Юрист Показати IP 20 Грудня 2011 16:06
добре, що існують такі заходи і хоч хтось піклуюється про дітей. Вітаю з гарним початком!
Андрій Показати IP 20 Грудня 2011 16:07
Я там був і бачив вишиванки. Дуже гарні! Сам би таку хотів, але навчуся і сам буду вишивати сорочку для дитини із пріюта
молода мама Показати IP 20 Грудня 2011 16:22
мені вручили вишиванку для мого синочка від фонду у роддомі
відвідувач заходу Показати IP 20 Грудня 2011 17:06
в залі була так тепла атмосфера...гарна ідея..!!!
небайдужий Показати IP 20 Грудня 2011 17:37
обома руками за такі речі, низький уклін ,пану депутату. Саме такі заходи прививають патріотизм нашим дітям ,і вони ,надіюсь, виростуть спражніми українцями.
Мама Показати IP 21 Грудня 2011 11:12
Акція дійсно хороша та благодійна. Хочеться й собі долучитись. Мої діти вже мають вишиванки, тож радо б подарувала оберіг й дитині-сироті. Хотілося б дізнатись, як можна взяти участь в акції.
організатор Показати IP 24 Грудня 2011 14:36
Участь можна прийняти, звернувшись у магазин "Волинський сувенір", що за адресою м. Луцьк, вул. Набережна, 4 (готель "Світязь") або за телефоном 050 735 17 37, 24-90-42. Всім дякуємо за теплі відгуки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus