USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцьким прикордонникам допомагає тепловізор. ВІДЕО

27 Травня 2011 09:41
На Волині фіксувати порушників допомагає тепловізор, особливо у темний час, коли побачити порушника можна тільки завдяки випромінюваному теплу.
Тепловізор фіксує різницю температур між організмом і навколишнім середовищем, і зображення, схоже на людський силует, з'являється на моніторі. Про це інформує Телеканал новин «24».
«Людина, яка намагається незаконно перетнути державний кордон, якусь відкриту ділянку буде перебігати, в кущах ховатися, вести себе схвильовано, неадекватно», - розповідає оператор мобільного тепловізійного комплексу Василь Манеський.
Тепловізор дозволяє контролювати прикордонну ситуацію в радіусі 5-6 кілометрів. Це куди ефективніше, ніж поки наряд обійде свою ділянку.
Останнім яскравим прикладом використання тепловізійного комплексу було припинення контрабанди цигарок на цій ділянці кордону. Про це розповів прес-секретар Луцького прикордонного загону Олег Личковський.
«Оператор виявив теплову ціль, яка то зникала, то з'являлася на екрані монітора. Прикордонний наряд, який прибув на місце знаходження цілі, зняв з дерева спостерігача, так званого «помічника» контрабандистів , який відстежував дії прикордонних нарядів», - зазначив Личковський.
Полегшує службу тепловізор і під час природних стихій, коли негода ускладнює контроль прикордонної смуги.
«Коли розливається річка Західний Буг, коли важко пройти прикордонним нарядам по всій ділянці, і за допомогою мобільного тепловізійного комплексу було наведено тепловізійний наряд на вихід порушників з місцевості від лінії державного кордону до контрольно-слідової смуги. І на контрольно-слідовій смузі були затримані порушники», - каже перший заступник начальника відділу прикордонної служби «Ягодин» Олексій Редчук.
Наявність тепловізійних комплексів сприяє налагодженню міждержавного співробітництва в охороні кордону з польськими колегами. Якщо якась із сторін помічає порушників, про це відразу повідомляє зарубіжним колегам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus