USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Луцьких депутатів закликають до взаємодії з громадою

23 Травня 2013 17:43
Проект «Взаємодія», спрямований на співпрацю депутатів із виборцями, презентували сьогодні, 23 травня.

Ініціатором проекту є ВОГО «Асоціація регіонального розвитку». Для участі у презентації та громадському обговоренні запросили депутатів Луцької міської ради, громадських діячів та експертів. Метою проекту є налагодження взаємодії та співпраці між депутатами Луцької міської ради та громадою.

Етапи проекту

Голова правління ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк розповів, що проект розрахований на три етапи. Перш за все, проведуть аналіз депутатської діяльності депутатів, обраних у 2010 році; на другому етапі планують провести опитування громадян, базуючись на мажоритарних округах, для того, щоб оцінити зв'язок депутата з громадою (третій етап).

Перше запитання звучатиме так: «Чи знаєте Ви прізвище депутата міськради від Вашого мажоритарного округу?». Наразі більшість лучан не знають прізвищ своїх обранців, не кожен взагалі знає про існування мажоритарної системи, - вважає Гоцалюк. На заключному етапі планують напрацювати механізми співпраці громади з депутатами.

Він навів приклад позитивної співпраці депутата та громади, - депутат-мажоритарник «бере лопату до рук та займається благоустроєм того чи іншого будинку», відстоює права мешканців свого округу у загальноміських питаннях (питання вивозу сміття, ремонт того чи іншого будинку і так далі).

Політичні позиції депутатів-мажоритарників

Основною проблемою, зазначив Гоцалюк, є те, що «смітники мають партійну приналежність». Зокрема на одній із сесій міської ради створили групу «Патріоти Волині». Один депутат виступив з депутатським запитом щодо смітників на його окрузі.

Через політичні моменти рада не підтримала це питання, проте схвально проголосувала за запит іншого депутата на ту ж тему. Отже, через політичну позицію депута мажоритарника страждають прості мешканці.

«Кожен депутат відповідає за усе місто», - Осіпов

На думку депутата міської ради Андрія Осіпова, виборцю не обов’язково пам’ятати прізвище депутата від свого округу, а брати до рук лопату мажоритарник може лише у випадку, якщо бажає допомогти мешканцям округу з власної волі, або коли він - нездара, та нездатний залучити представників відповідних служб до вирішення питань на окрузі.

Ділити обранців на мажоритарників та немажоритарників не потрібно, вважає Осіпов, адже кожен депутат відповідає за усе місто. Він каже, що основне завдання депутата і критерій ефективності його роботи - це кількість внесених проектів, поправок та виступів у раді та органах ради, кількість звернень та запитів, кількість проведених прийомів громадян та, найголовніше, дотримання закону у повсякденному житті. Думку депутата підтримав також Богдан Шиба.



Окрім того, Захар Ткачук наголосив, що проект «Взаємодія» спрямований не на те, щоб контролювати депутатів. Кінцевою метою є налагодження співпраці депутатів із громадою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus