USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцькі освітяни неналежно подбали про набір до перших класів?

20 Вересня 2012 14:32
Кількість учнів у перших класах луцьких шкіл часто відрізняється поміж собою, а так бути не мало б.

Про це під час засідання виконкому Луцької міськради 20 вересня заявив перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

На думку посадовця, освітяни неналежно подбали про те, щоб наповнення перших класів у різних школах цього навчального року було приблизно однакове. «Не може бути, щоб дві школи знаходилися поряд і наповнюваність перших класів була 18-19 дітей в одній школі і 29 - в інших. І амбіції якісь проявляє директор до директора» - пояснив Кравчук і застеріг освітян: «Якщо така ситуація буде наступного року, то будете вишукувати додаткові кошти за рахунок своїх заробітних плат».

Як виняток він назвав лише Луцьку спеціалізовану загальноосвітню школу №5, у якій є класи з російською мовою викладання.

Тим часом начальник управління освіти Луцької міськради Олег Гребенюк відзначив, що ані директори, ані він як посадовець, не мають права вказувати батькам, у яку школу віддати на навчання дитину. Наразі, за його словами, норма, згідно з якою дитина мусить навчатися у школі за місцем проживання – відсутня.

Водночас Гребенюк наголошує, що під час прийому заяв від батьків дирекція школи мусить враховувати проектну потужність навчального закладу, фінансування щодо оплати вчительської праці – з огляду на ці чинники й визначається кількість першачків у класах і загалом у школі.

Аби уникнути ситуації, що у школі, до якої батьки хочуть віддати дитину вже просто не залишилося місця, Гребенюк радить батькам завчасно звертатися із заявами про прийом до першого класу. «Бажано, щоб батьки зверталися в школи в травні або навіть ще в березні, але не в червні. Деякі батьки з різних міркувань пишуть декілька заяв у декілька шкіл і тому встановити кількість дітей, які навчатимуться в школі дуже важко» - пояснив головний освітянин міста.

Він також зауважив, що найбільше претендентів на одне місце у першому класі з року в рік спостерігається у, так званих, школах нового типу. Тим часом у школах, що у віддалених мікрорайонах обласного центру, особливого ажіотажу немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 20 Вересня 2012 16:49
Гімназія 4 розрахована на 800 учнів, а вчаться 1200, бо директор зробив собі приватний бізнес з школи.
Лучанка Показати IP 20 Вересня 2012 18:49
ЦЕ У ВСІХ ШКОЛАХ ТАК, ШКОЛИ ПРОСТО ТРЕБА БУДУВАТИ, А ТЕ ЩО ТУТ КАЖУТЬ...ТО ТРЕБА РЕПУТАЦІЮ МАТИ ШКОЛІ,ЩОБ БАТЬКИ ТУДИ ХОТІЛИ ВЕСТИ СВОЇХ ДІТЕЙ І ДБАТИ РНЕ ЛИШЕ ПРО СВОЇ КИШЕНІ,А Й ПРО ПІДЛЕГЛИХ ТА ПРАГНЕННІ НАВЧАТИСЬ САМЕ У ВАШІЙ ШКОЛІ!!!
Упівець до Лучанка Показати IP 21 Вересня 2012 11:30
Лучанка, я завжди підтримую твою думку у всіх твоїх коментах, але ти реально напрягаєш своїм КАПС ЛОКОМ!!!!
ага Показати IP 21 Вересня 2012 12:59
Лучанка, але ти реально напрягаєш 100%- зайнялася б чимось ужитті -гляди і толк би був для себе. А то стільки часу витрачати намарно просто гріх.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus