USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Луцькі депутати не знають, як допомогти звільненим з тюрем

21 Лютого 2013 17:10
У Луцьку немає жодної громадської організації, яка б займалася реабілітацією молодих людей звільнених з місць позбавлення волі. Про це йшлося під час постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Пристосуванням до життя поза гратами у Луцьку займається міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Його директор Ліна Галан каже, що найчастіше молоді люди, які вийшли з місць позбавлення волі стикаються з проблемою виготовлення паспортів і безробіттям.

Торік на обліку у центрі перебувало 17 таких осіб. З них лише 4-ох працевлаштували, але й ті - неофіційно. Це робота на будівництві, у сфері послуг, торгівля. Через проблему безробіття у декого з них виникає спокуса скоїти злочин знову і повернутися туди, де і ліжко є, і харчі.

«Позаторік до нас прийшло двоє молодих людей, які відразу сказали, що через півроку вони повернуться назад до тюрми. І ми нічого не можемо вдіяти», - говорить Ліна Галан.

Вона також зауважила, що є проблема і психологічної реабілітації. Адже бувають випадки, коли засуджений повертається додому, а його друга половина живе з іншим. Це також негативно впливає на таких людей.

Одна з пропозицій пролунала від депутата Тараса Баса - допомогти молоді, яка вийшла з місць позбавлення волі, створити свою громадську організацію, яка б займалася пристосуванням колишніх засуджених до нормального життя: «Біля моєї роботи колишні засуджені утворили автомайстерню і нормально там працюють. Якби такі люди створювали громадські організації, вони могли б об’єднуватися і започатковувати якусь справу».

Один із варіантів, кажуть, – це європейські гранти, але як їх дістати, з присутніх на комісії не знав ніхто, тож вирішили звернутися до тих, хто цим займається. Перший, хто спав на думку депутатам, - громадській діяч Петро Верзун. Що відповість на це сам Петро - поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Костя Показати IP 6 Березня 2013 22:48
дивись сам не попади за борги туди.буде час подумати як людей розводити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus