USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Луцькі пенсіонери з інвалідністю замерзають у будинку без тепла

1 Березня 2018 11:13
Через борги подружжю пенсіонерів з інвалідністю відключили електроенергію, і цим забрали єдину можливість зігрітися. Однак повністю погасити заборгованість лучани не можуть – надто мізерна пенсія, а пільг немає.

Як виживає подружжя під час сильних морозів – у сюжеті ТРК «Аверс».

Подружжя Ястремських мешкає у будинку, де немає опалення, газу, а тепер і світла. Ані зігрітися, ані їсти приготувати лучани не можуть. Чоловік і дружина рятуються від холоду як можуть: кутаються у теплий одяг та ковдри. Пенсіонери скаржаться, що ледве виживають на мізерну пенсію. Та додають, що не отримують від держави ніяких пільг та навіть субсидії, тому мають платити за комунальні послуги сповна.

«У мене пенсія маленька, 1600 гривень. Я не можу виплатитися, кожного разу плачу по 900 гривень», - каже пенсіонерка Владислава Ястремська. Та додає, що чоловіку, який став іналідом, навіть нема кому зробити пенсію, бо жінка і сама ледве ходить.

У середині будинку, де температура майже як на вулиці, у сильні морози за півгодини дубіють ноги, а у руки заходить шпар. Однак пенсіонери Ястремські змушені жити у таких умовах і на кращі вже не сподіваються, бо не мають грошей. Із «Волиньобленерго» їм надсилали попередження про заборгованість, але через малу пенсію лучани не змогли вчасно розрахуватися.

Журналісти поцікавилися у «Волиньобленерго», чи готові вони піти на зустріч пенсіонерам і реструктуризувати їхній борг. В установі запевнили, що зглянутися над літнім подружжям можуть.

«Якщо не мають можливості заплатити, то нехай звернуться до нас вони самі обо їх представник, який буде займатися цим питанням. Ми пояснимо, які потрібно документи подати і після подачі тих документів питання буде розглянуто оперативно і швидко», - каже начальник управління маркетингу та контролю якості послуг ПрАТ «Волиньобленерго В’ячеслав Наумчук.

А між тим, доки питання не вирішене, пенсіонери змушені жити у холоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
негр Показати IP 1 Березня 2018 11:15
от *уча влада
Валя Показати IP 1 Березня 2018 11:42
Депертаментів понастворювали, а люди з своїми проблемами залишаються наодинці. Таку владу геть!
Чому Показати IP 1 Березня 2018 11:58
Чому не оформлена субсидія? Як варіант , разом з пенсіонерами прописані працездатні діти чи внуки, які проживають чи працюють за кордоном. І проблеми стареньких їх не хвилюють.
анонс Показати IP 1 Березня 2018 13:52
діти може самі ледь витягують на "підвищену"зарплату.Не сильно надопомагаєш зараз.Особливо грошима.
ВВ Показати IP 1 Березня 2018 14:39
Це можна трактувати, як замах на вбивство? По факту люди на смерть в Луцьку замерзають. У нас в Україні ти нах#й кому треба. С*олочі, а не влада. Немає слів. Ти старий, неплатоспроможний - нахххх нікому не портібний. Страшно блін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus