USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.60 10.75

Луцькі депутати не пішли на співпрацю з громадою

24 Червня 2015 17:43
Проект рішення, що мав на меті спростити процедуру скликання громадських слухань у Луцьку, не отримав підтримки депутатів міської ради.

Про це йшлося під час 75 сесії Луцької міськради 24 червня.

У пропонованих змінах до Статуту територіальної громади міста представники депутатської групи «Новий Луцьк» передбачили зменшення мінімальної необхідної кількості підписів для скликання громадських слухань. Так, наразі для цього потрібно 500 підписів, а в проекті рішення йдеться про 100. Також у документі йдеться про місцеві ініціативи (викладені в письмовій формі пропозиції про розгляд міською радою та/або її виконавчим комітетом проекту рішення з питань, віднесених до її повноважень).

Депутат Богдан Шиба пропонував максимально спростити форму спілкування громадян з депутатами, знизивши мінімальну необхідну кількість підписів для скликання громадських слухань до 20-30, адже проблема, що торкається такої кількості мешканців, може вилитися згодом у загальноміську.



Зі свого боку, депутат Василь Гриб висловився проти проекту рішення, назвавши його популізмом.

Депутат Павло Данильчук запропонував підтримати вказані зміни, щоб громада не мусила приходити у сесійну залу міськради, блокуючи її, а могла можливість сама юридично впливати на розгляд проектів рішень.

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що з боку міськради та міського голови спостерігається вороже ставлення до громадських слухань та зборів громадян, хоча вони є заходами прямої демократії. З його слів, депутатам варто показати, що вони готові до співпраці з громадою.



У підсумку, депутати міськради не підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 24 Червня 2015 17:53
Козли
хех Показати IP 24 Червня 2015 18:02
Гриба каструвати і забрати всі ділянки
ей ви шо!!! Показати IP 24 Червня 2015 22:38
чим менша кількість-тим легше буде ту громаду підкупити!!!зменшити до 200 .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus