USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Луцька студентка представила на конкурс буктрейлер

26 Квітня 2017 11:22
Як заохотити людей читати книги, що потрібно зробити для популяризації читання? Відповіді на ці та інші питання знаходили студенти та старшокласники на третьому всеукраїнському фестивалі буктрейлерів та промороликів «Book Fashion».

Інструментарій: короткі відеоролики за мотивами книг. Мета: спонукати прочитати книгу. Символічно нагородження найкращих робіт відбулося у переддень Всесвітній день книги.

«Книжкової реклами, а саме буктрейлерів, у нас катастрофічно бракує, тому вважаю, що будь-які спроби треба не те, що підтримувати, а й усіляко їм сприяти», - переконана доцент кафедри соціальних комунікацій СНУ імені Лесі Українки Олена Кошелюк.

Луцьк на конкурсі представляли студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Рекламний ролик четвертокурсниці спеціальності «Видавнича справа та редагування» Анжеліки Щербини завоював друге місце у номінації «Ігровий буктрейлер» серед студентських робіт. Студентка створила буктрейлер на книгу Марини Єщенко «Бібліотекарки не виходять заміж».
«Буктрейлери надсилали з усіх куточків України. Захід був насичений емоціями, хорошим настроєм, – поділилася враженнями дівчина. – Ведучі підтримували динаміку події, проводячи різні конкурси, а студенти радували своїми співочими талантами».

Зазначимо, у травні роботу Анжеліки заплановано також представити на міжнародному книжковому ярмарку «Книжковий арсенал» у Києві.

«Цей буктрейлер – перша робота подібного типу у студентів-видавців, їх дебют, можна сказати. Звісно, він не зовсім такий, яким міг би бути, але цінно, що він саме практичний, власне ідейно і натхненно студентський, із використанням отриманих знань із курсу «Реклама інформаційної продукції». В межах цього мого курсу і готувався проект. Книгу було обрано на розсуд самих виконавців. Ідея обговорювалася на практичних заняттях. Шкода, що їх так мало, бо вічно не вистачає часу на всі цікавості», - розповіла керівник проекту Олена Кошелюк.

Викладачка переконана, що до процесу сучасної освіти журналіста потрібно залучати багато різних цікавих і неординарних методик поширення і застосування теоретичних знань.

«Якщо йти від рекламних курсів – то це і створення аудіореклами різних жанрів (найбільше подобаються студентам блекаути, джингли), рекламних відеороликів. Крім того, кафедра використовує також такі цікаві форми як: ток-шоу, кейс-стаді, тренінг-девайс, медіаквест. Це абсолютно практичні речі, де можна відтренувати те, що засвоєно у межах курсів. Для наукового розвитку – проводили медіаміст із Університетом Вітовта Великого (Литва) минулого року, де було презентовано англомовні доповіді студентів-журналістів.

ЧИТЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНКА ПЕРЕМОГЛА У КОНКУРСІ МУЗИЧНОГО ТЕЛЕКАНАЛУ

До слова, ще один проект – відеореклама на книгу Стіва Мак-Доналда «Дивовижні міста», створена студентами п’ятого курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» – отримав на цьому ж конкурсі приз глядацьких симпатій.
«Це наша маленька спільна перемога. Ми завжди безмежно радіємо здобуткам студентів, їхньому творчому розвиткові та професійній реалізації. Дуже приємно, що саме університетські курси дають гарне поєднання теоретичних знань та практики: це я і про перемоги наших студентів на всеукраїнській олімпіаді з видавничої справи та редагування, численних конкурсах, фестивалях із журналістики та видавничої справи і навіть у всеукраїнському конкурсі реклами. Ми віримо у цих талановитих молодих людей і будемо завжди їх підтримувати», - підсумувала викладачка.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІ СТУДЕНТИ ОТРИМУВАТИМУТЬ ІМЕННІ СТИПЕНДІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus