USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Луцьк - у міжнародному проекті з енергозбереження. ФОТО

25 Березня 2013 12:59
Делегація Луцької міської ради взяла участь у засіданні Керівного комітету проекту MODEL-CIUDAD, що відбулося у 19-20 березня у Єревані (Вірменія).

Про це повідомили у відділі енергозбереження управління економіки міської ради.

Луцьк представляли начальник відділу з енергозбереження управління економіки Костянтин Патракеєв та провідний спеціаліст цього відділу Анна Приймачук.

У засіданні взяли участь також представники міст Львова, Кам’янця-Подільського (Україна), Спітака (Вірменія), Тбілісі (Грузія), Дрокії (Молдова), асоціацій «Енергоефективні міста України» та ЕЕР (Молдова).



Комітет розглянув стан виконання Проекту, окреслив завдання на останній період та часові рамки підготовки звіту, а також обговорив організаційні питання, пов’язані з запланованим візитом до міста Векшйо (Швеція) у квітні та фінальною конференцією у Львові і Кам’янці-Подільському у липні 2013 року.



Обговорювали фінансові інструменти, які використовуються при написанні Муніципальних енергетичних планів (МЕП). Представники Луцька поділились власним досвідом із розробки енергетичних планів та мотивації населення і місцевої влади для включення у процес раціонального використання енергоресурсів.



Як розповів коментарі «ВН» Костянтин Патракеєв, основною метою проекту було навчання представників органів місцевого самоврядування, обмін досвіду у сфері енергозбереження. Фахівці болгарської фірми «Ен-Еффект» провели тренінг щодо досвіду впровадження європейських стандартів підтримки енергозберігаючих технологій під час будівництва, питання введення у практику нового стандарту «будівля з майже нульовим споживанням енергії». Фахівці демонстрували на прикладах та діаграмах досвід європейських країн (Данії, Німеччини) у застосуванні цих ідей у законодавстві та сучасному будівництві у країнах Західної Європи. Йшлося також про те, як можна використати цей досвід у країнах-учасниках Проекту.



Щодо можливості побудови такого будинку у Луцьку начальник відділу з енергозбереження повідомив: «Це дуже вартісні технології, наразі у нашому місті немає такого будинку у бюджетній сфері. Проте будинок на перетині вулиць Львівської та Володимирської побудований із дотриманням певних технологій та стандартів, які використовуються в енергоефективних будинках. Зокрема це стосується вікон, системи вентиляції. Втім, наразі не можна сказати, що у нашому місті є будинок, який стовідсотково відповідає європейським стандартам. Деякі приватні будівлі наближаються за рівнем стандартів до енергоефективних.»


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus