USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.55 10.75

Лучани у Волновасі вклонилися пам’яті загиблих воїнів 51 ОМБ

11 Вересня 2017 12:24
Лучани вшанували загиблих у травні 2014 року військовослужбовців 51-ї ОМБР біля села Благодатне Волноваського району і поклали квіти до Пам'ятного хреста та меморіальної дошки.

Так, делегація Луцької міської ради на чолі з начальником управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрієм Кирилюком взяла участь в урочистих заходах з нагоди Дня міста Волновахи.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

У складі делегації також були начальник загального відділу Надія Бортнік, начальник архівного відділу Алла Дрейчан та заступник начальника управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вадим Міщук.

Керівники структурних підрозділів Луцької міської ради побували на місці зведення храму Святого Миколая Чудотворця, який будується на кошти волинських та волноваських меценатів і благодійників. Дерев’яна церква, котра незабаром з’явиться у Волновасі, має стати не тільки місцем для молитви, а осередком єдності між Сходом і Заходом України.

Вони також вклонилися світлій пам'яті оперуповноваженого Любомльського МРВ УСБУ у Волинській області капітана Віктора Мандзика, який загинув 21 березня 2015 року, та вшанували загиблих 13 січня 2015 року пасажирів автобуса Златоустівка-Донецьк біля пам’ятного знаку, встановленого на місці трагедії.

Делегація Луцької міської ради взяла участь в урочистій академії, присвяченій 136-й річниці створення міста - “Моя Волноваха — перлина моя степова”. Юрій Кирилюк передав присутнім вітання з нагоди Дня міста від виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта.

"Для нас – лучан – Волноваха – це сьогодні не просто місто посеред донецького степу. Це, навіть, не просто місто на рубежі Антитерористичної операції.

Для нас Волноваха – це спільний біль, це спільні надії, спільні зусилля. Це спільна віра у відновлення миру, незалежності, суверенітету України.

«Схід і Захід - разом» - не тільки лозунг. Це наше сьогодення і наше майбутнє. Це – Україна - велична держава у європейській спільноті. Ми – українці – загартовані в боях та праці – повернемо мир, відбудуємо та возвеличимо рідну землю. Бо ми вже разом, назавжди. І в цьому наша сила.

Для лучан і волновасців немає відстані у тисячу кілометрів. Ми поєднані спільними мріями, надіями і бажаннями. Ми поєднані великою любов’ю до усього українського. Ми співаємо дітям одні і ті ж пісні. Ми говоримо однією мовою. Над нами майорить один синьо-жовтий прапор України.

Ми з вами – і в думках, і на передовій, і у цей святковий день. Щиро бажаємо вам незламності духу, витримки, мирного неба, щастя і радості! Хай береже Господь нашу неньку Україну! Слава волновасцям! Слава Україні! Героям Слава!”, - такі слова від імені виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта та усіх лучан прозвучали у Волновасі, символізуючи єднання Сходу і Заходу нашої держави.

Як відомо, під час трагедії під Волновахою 22 травня загинули 16 бійців 51-ї окремої механізованої бригади (місце постійної дислокації – Володимир-Волинський). Із них десятеро волинян, по троє – рівняни та вінничани.

Блокпост з волинськими військовими впритул обстріляли терористи на кількох джипах та інкасаторських машинах. На місці загинуло 9 чоловіків. Згодом стало відомо, що військові помирають в лікарнях від отриманих поранень. Відповідальність за це взяли на себе терористи самопроголошеної ДНР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростов Показати IP 11 Вересня 2017 16:12
Очень многочисленная делегация , не то что поминовение на Саур-могиле.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus