USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Лучани представляють власні ідеї з енергозбереження на хакатоні в Києві

21 Червня 2015 10:27
Хакатон енергетичної свободи триває у Луцьку. Лучани розробляють ідеї, які можуть посприяти енергозбереженню в Україні і в Луцьку зокрема.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, Хакатон енергетичної свободи стартував 19 червня.

Три концепції на всеукраїнський конкурс ідей з енергозбереження в рамках європейських днів енергетичної свободи подаватимуть учасники еко-вікенду у Луцьку. Над ними працює команда першого на Волині хакатону Hack4energy, що відбувається у Луцьку цими вихідними.

"Учасники хакатону - дуже різні люди, які за два дні перетворилися на справжню дружню команду, - розповідає директор з розвитку "Української софтверної компанії" та куратор луцького енергохакатону Олена Ярощук.- Це й екологи, які ще навчаються у місцевих вишах, люди з власними напрацюваннями в сфері екології, дизайнери, журналісти, програмісти та інженери з досвідом роботи, а також працівники місцевих ІТ-компаній. Загалом у хакатоні бере участь 15 людей".

"Хоча ми мали просто курувати процес генерації ідей, концепція настільки захопила, що ми й самі включилися в роботу та працюємо над проектами, - додає директор Луцького ІТ-кластеру Іванна Мартинів.

На початку еко-вікенду Hack4energy луцька команда виробила 12 ідей, які можуть посприяти енергозбереженню в Україні і в Луцьку зокрема. З допомогою київського куратора 1/4 ідей відкинули і протягом суботи, 20 червня, та працювали над розвитком трьох основних концепцій у сферах дизайну та програмного забезпечення.

21 червня, у неділю, учасники зніматимуть відеопрезентації своїх енергоідей для київського журі, що відбере 6 ідей з усіх 12-ти міст, що беруть участь у всеукраїнському хакатоні, які й отримають кошти з призового фонду, що становить 30080 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
макс Показати IP 21 Червня 2015 20:46
А як "хакатон" буде українською мовою, що це означає? Невже для цього дива немає слова в українській?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus