USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Лучанам подарували свято танцю. ФОТО

17 Травня 2012 10:24
Свято танцю «Класичний танець – це життя частинка і натхнення, і весна», присвячене міжнародному Дню танцю, відбулося у приміщенні Палацу культури 16 травня.

Зі слів продюсера концерту Зої Михайловської, свято класичного танцю у Луцьку проводять уже 11 років, незважаючи на складності, які виникали. «Зараз ми сміливо ідемо в ногу з вимогами, з професіоналізмом, сьогодні я вважаю, що прекрасне було свято не тільки для самих учасників, а, мабуть, і для лучан», ‒ впевнена Михайловська.

Балетна студія, з її слів, почала функціонувати у Луцьку на початку жовтня минулого року на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Драйв». Михайловська зауважила, що наразі у школі виховується 17 дітей. А шестеро з них брали участь у сьогоднішньому концерті. «Це перші наші кроки. Практично це є сьогодні прем’єра», ‒ додала вона.

Концертну програму розпочали виступом «Фрагмент класичного екзерсису» саме вихованці «Драйву», які показували ази класичного танцю. «Я думаю, що через кілька років, оці маленькі дітки, які ще не дуже впевнено стояли на ногах, будуть показувати чудеса техніки і чудеса танцю», ‒ переконаний наш земляк, заслужений артист Росії, народний артист республіки Карелія, художній керівник відомого «Чоловічого балету» із Санкт-Петербурга Валерій Михайловський.

Він виконав композицію Сен-Санс «Лебідь».

Михайловський також привітав усіх присутніх і побажав їм усього найкращого. «Мені дуже приємно знову бути в Луцьку, бути у цьому Палаці культури і знову бути на цьому прекрасному святі танцю. Мені дуже приємно, що в Луцьку відроджуються традиції класичного танцю», ‒ додав він.

Солістка зразкового театру танцю «Зорецвіт» з Ківерців Ольга Мельничук виконала хореографічну композицію «Варіація Жізелі» з балету «Жізель».

На переконання учасниці концерту Юлії Татарінцевої, для того, щоб займатися цими танцями, потрібно дуже багато зусиль.

Присутня на святі начальник навчально-методичного Центру культури Волині Любов Рожнова привітала всіх та подякувала шанувальникам хореографічного мистецтва, учасникам і організаторам за свято. Вона також привітала ініціаторку організації цього концерту Зою Михайловську.

Окрім того, участь у концерті взяли ансамбль класичного танцю ВДУКіМ імені Ігоря Стравінського, ансамбль народного танцю «Радість» та ансамбль сучасного танцю «Міраж» Палацу учнівської молоді Луцька, народний ансамбль танцю «Джерельце» ЗОШ №25. Їх та їхніх керівників і постановників з-поміж інших нагородило подяками управління культури і туризму Волинської ОДА.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus