USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Літургію для людей із вадами слуху провели у Луцьку. ФОТО

6 Квітня 2013 17:05
Літургію для громади вірян із вадами слуху відслужили у Луцьку в день святкування її другої річниці.

Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Божественну Літургію із сурдоперекладом для вірян із вадами слуху відслужили із благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у Свято-Пантелеімонівському храмі Луцька вчора, 5 квітня. Громада вірян із вадами слуху святкувала другу річницю свого існування у цей день.

Божественну Літургію служив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук у співслужінні диякона Петра Провальського. Богослужіння співав хор вихованців Волинської духовної семінарії.

Сам зміст Божественної Літургії для нечуючих пояснював ієромонах Ілля Вишневський, а сурдопереклад виконувала Наталія Сидорук.



Після Літургії усі присутні члени громади вірян із вадами слуху приступили до Святих Таїнств Сповіді та Причастя.

«Ми вже два роки служимо такі Літургії, робимо це кожного посту – Великого, Петровського, Успенського та Різдвяного, адже усі православні віряни повинні причащатись і сповідатись, це стосується усіх», - сказав ієромонах Ілля Вишневський.



«Святе Причастя – це є свято для кожного православного християнина. Адже сам Господь наш Ісус Христос казав: «хто буде їсти Тіло Моє і пити Кров Мою, той у Мені перебуватиме, а Я у ньому», - сказав під час проповіді отець Миколай.



За словами сурдоперекладача Наталії Сидорук, завдяки таким Літургіям люди із вадами слуху стали більш церковними, почали частіше приходити до храму, розуміти православне Богослужіння.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus