USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Лісоруби переборщили ‒ розбиратиметься прокуратура

21 Березня 2012 18:37
У Камінь-Каширському районі відкрили кримінальну справу проти працівників лісового господарства. Службовці переборщили із вирубкою лісу ‒ замість 0, 9 гектарів вирубали 1,1 гектара.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.
Волинський міжрайонний природоохоронний прокурор порушив кримінальну справу щодо службових осіб Державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське агропідприємство «Камінь-Каширськагроліс» за фактом зловживання службовим становищем. Справу відкрито за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України.
Перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства при відведенні та розробці ділянки лісу під суцільну санітарну рубку в Кримнівському лісництві, лісові масиви якого знаходяться на території Воєгощанської сільської ради, засвідчила, що службові особи «Камінь-Каширськагролісу» у 2010 році, знаючи, що у рубку призначена ділянка 0,9 гектари, здійснили відвід з перевищенням площі на 0,2 гектари.
Як повідомив Волинський міжрайонний природоохоронний прокурор Володимир Хвищук, відповідно до матеріалів відводу, у рубку призначалося 422 сосни на площі 0,9 гектара. На порубку цих дерев було видано лісорубний квиток і дозвіл Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. Проте, при проведенні контрольного обміру виділеної ділянки лісу, встановлено, що фактично її розмір становить 1,1 гектара.
Незаконними діями службових осіб ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» державі завдано збитків на суму понад 65 тисяч гривень. У справі триває досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зеро Показати IP 22 Березня 2012 07:56
Сумніваюсь, що там обійшлось в 1,1 гектара зі Стовбихівськими 33-ма пілорамами та пілорамами в сусідніх селах число яких і дедалі збільшується.
Ровун Показати IP 22 Березня 2012 10:34
Хтось "прогибається"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus