USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Леся Українка «вчила» дітей розмовляти українською. ФОТО

21 Лютого 2013 17:44
Вихователі логопедичної групи ДНЗ №5 провели святкові заходи до Міжнародного дня мови.

Так, сьогодні, 21 лютого, весь світ відмічає Міжнародний день мови. По особливому святкують цей день у дитячому садочку № 5, в логопедичній групі для дітей з важкими вадами мовлення «Дзвіночок».

Маленькі вихованці, одягнувшись у вишиванки, демонстрували батькам та вихователям власну любов до рідної мови.





Не зважаючи на те, що окремим діткам кожне слово дається дуже важко, малюки розповідали вірші Лесі Українки, виконували народних пісень та веселили гостей запальними народними танцями. Дівчатка у віночках та українських костюмах співали колискову лялькам, а хлопчики–козаки показали танець з шаблями.



В організації заходу брала участь ціла команда педагогів: вихователі Валентина Кощій та Світлана Гіль, вчитель-логопед Оксана Савула, а також музичний керівник Любов Байгота.
«Такі свята – підсумок роботи, коли видно досягнення кожної дитини. Ми маємо змогу потішитися успіхами і порадіти за кожного вихованця. Дітки і самі радіють одни за одного», - ділиться досвідом роботи Ніна Матвіюк, завідувач ДНЗ №5.


«В нас час, коли втрачаються духовні цінності та зменшується роль родини, ми, педагоги, повинні прививати в маленьких душах любов і повагу до рідного слова, мови, традицій. І тому до дня мови та української писемності ми з вихованцями провели свято. Діти читали вірші про Україну, мамину колискову, цитували відому поетесу Лесю Українку», - розповідає логопед Оксана Савула.

Як наголошує музичний керівник Любов Байгота, за допомогою музики дітлахи мають можливість відкрити в собі певні здібності. А читання віршів під музику та використання при цьому спеціальних рухів (логоритміка) допомагає малечі краще оволодіти мовою.




























Підготувала Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Шевченко Показати IP 21 Лютого 2013 21:29
А де фото, як вчить Леся Українка?
Леся Українка Показати IP 25 Лютого 2013 16:49
Шановний Тарасе Григоровичу, там же слово "вчить" виділено лапками. І взагалі, я не люблю фотографуватися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus