USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Лебедю з перебитим крилом знайшли новий дім у Луцьку

26 Січня 2016 18:22
Закривавленого лебедя, якого 13 січня знайшли на річці Луга з перебитим крилом, прихистили у КП «Ласка», а згодом передали до Луцького зоопарку.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Нагадаємо, раніше на сайті йшлося про те, що у Локачинському районі в місцевій річці Луга знайшли закривавленого лебедя. Про це 13 січня близько полудня мешканці селища Локачі повідомили рятувальну службу. Рятувальники Локачинського районного сектору УДСНС України у Волинській області, працівники товариства мисливців та рибалок на гумовому човні за допомогою спеціальних засобів змогли піймати пораненого птаха.
Тож, у день інциденту до директора КП «Ласка» Дани Новарчук, яка також є головою ГО «Волинське товариства захисту тварин», звернулись зоозахисники-волонтери з селища Локачі із проханням допомогти з пораненим лебедем. Вислухавши захисників тварин, очільниця підприємства відразу порадила їм звернутися до Луцького зоопарку, однак, волонтери сказали, що уже звертались туди, утім їм відмовили.

«Я здивувалась і засумнівалась у сказаному, оскільки знаю, що директор Луцького зоопарку завжди приймала поранених тварин. Але, оскільки була пізня година, а рішення потрібно було приймати негайно, домовились з волонтерами, аби ті привезли птаха до КП «Ласка», де з часом йому знайшли б новий дім. Мій заступник Сергій Скумс навіть погодився, коли буде можливість поїхати, взяти лебедя до тещі, яка проживе у селі Світязь, бо біля її хатини є озеро», - розповіла Дана Новарчук.

З її слів, місцеві рятувальники, до яких після виявлення пораненого птаха звернулись волонтери, ловили лебедя півтори години:

«Думали уже, що не впіймають. Адже, не зважаючи на те, що лебідь мав поранене крило, від швидко пересувався по озеру та сичав, тому захисники перетелефонували на КП, й повідомили, що, швидше всього, його привезти не вдасться. КП «Ласка» зайнялось своїми роботи на території, як раптом після обіду приїхало авто з лебедем у машині. Я попросила не виймати лебедя і зателефонувала до зоопарку. Як і очікувала, Людмила Денисенко була вражена інформацією щодо відмови і сказала, що вони з радістю приймуть птаха до себе. Як виявилось, волонтери дозвонились не до Луцького зоопарку (з етичних міркувань не називаємо організації), де і почули відмову, а от телефон «Ласки» з легкістю знайшли в інтернеті, тому й звернулись за допомогою», - пояснила очільниця КП «Ласка».

З її слів, лебідь на диво спокійно вів себе серед собак та котів, навіть не сичав і не лякався, з цікавістю оглядав територію та тварин. Більше того, коли птах прибув до зоопарку, явно зрадів побачивши собі подібних. Ветеринарний лікар Луцького зоопарку відразу зустріла новоприбулого, а згодом познайомитись з новим мешканцем прийшла й директор зоопарку Людмила Денисенко. Вона й прийняла з рук Дани Новарчук та МНС-ників пораненого птаха.

«Тепер лебідь у безпеці та під наглядом Луцького зоопарку. Цей птах мабуть побачив за цей день більше, ніж за усе своє життя: доброту людську, в очах людей, які рятували його, турботу працівників Ласки, здивовані мордочки мешканців притулку та доброзичливість Луцького зоопарку», - тішиться Дана.


«Насправді вдалося спіймати птаха не відразу, ми пливли до нього на човні, бо лід був дуже крихкий, заганяли з кількох боків та нічого не виходило, аж поки ми не поїхали по сітки. Ветеринарний лікар весь час був із нами. Коли нарешті вдалося птаха упіймати, лікар оглянув та перев’язав рану. Зібралось дуже багато людей подивитись на нашу роботу, лебідь привернув увагу мало не всіх мешканців Локач. Ми раді, що таки змогли його упіймати та врятувати йому життя. Невідомо, як би склалася його доля на озері у великий мороз з пораненим крилом. Дуже раді, що є такі люди як Дана Новарчук та Людмила Денисенко, які турбуються про наших менших братів та допомагають їм – ділиться враження дня один із працівників Локачинського районного сектору УДСНС України у Волинській області, який брав участь у операції порятунку пораненого птаха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Колишній Показати IP 26 Січня 2016 18:28
Дівчатка: Людмило, Дано, ви молодці! МНС і волонтерам - повага!
Валерій мКиів Показати IP 26 Січня 2016 18:48
добре.що не все людське перевелось в більшості із нас і ще вистачае тепла і турботи до братів наших менших.Спасибі!!!
Тетяна до Валерій мКиів Показати IP 27 Січня 2016 09:29
Дякую небайдужим людям які піклуються про братів наших менших!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus