USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.32 10.45

Куди звертатись учаснику АТО, якщо відмовили у пільговому проїзді

4 Жовтня 2016 15:31
Учасники АТО мають право викликати поліцію у випадку, якщо їм відмовляють у передбаченому безкоштовному проїзді за посвідченням учасника бойових дій.

Відповідне роз'яснення оприлюднено на сторінці оборонного відомства у Facebook.

«Якщо вам відомо про порушення закону персоналом якоїсь автостанції при продажу квитків учасникам АТО, перед зверненням до каси знайдіть хоча б одного свідка. Потім у його присутності поцікавтеся в касира наявністю вільних місць на потрібний вам рейс. І тільки після цього, якщо такі місця є, діставайте посвідчення УБД і просіть надати вам безкоштовний квиток», – йдеться в роз'ясненні.

«У разі, якщо в касі вам у цьому з будь-яких причин відмовлять, викликайте адміністрацію автостанції і черговий наряд поліції», – зазначають у Міноборони.

Поліція повинна скласти адміністративний протокол про порушення закону посадовими особами автостанції, який має підписати потерпілий і свідок.

«Якщо ви придбали в касі безкоштовний квиток, а водій не пускає вас до салону, робіть те саме, що й у попередньому прикладі. Але поліція в такому разі повинна скласти вже два протоколи: на водія автобуса і на підприємство, від якого він працює. Попросіть хоча б двох пасажирів бути свідками і підписати протоколи», – вказують у коментарі.

У випадку, якщо водій міського громадського автотранспорту вимагає від учасника бойових плату за проїзд і відмовляється слідувати маршрутом, також рекомендовано викликати наряд поліції за телефоном 102.

«Порядок ваших подальших дій аналогічний попереднім, або зверніться до управління соціального захисту чи в держадміністрацію того району, де з вами так вчинили, зі скаргою», – наголошують у Мінборони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Стас Князь Показати IP 4 Жовтня 2016 15:58
А чому тільки Учасники АТО мають право викликати поліцію у випадку, якщо їм відмовляють у передбаченому безкоштовному проїзді за посвідченням пільговика ...??? В Україні є і їнші категорії пільговиків ,яким законом надано право на безкоштовний проїзд . Не робіть білих і чорних , або всім , або нікому ...!!!
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2016 16:05
Пупи землі. І чим поліція має займатись.
Ваня Показати IP 4 Жовтня 2016 16:51
А держава повертає гроші перевізникам за атовців ні Чого я їх маю за свій кошт возити безкоштовно. Мене ж ніхто не возить.Я що води заллю у машину і поїду.Хай купляють машини і їздять та возять безоплатно таких,як вони. Їх уже стільки розвелося,що потрібно тільки їх і возити.Поробіть державні автобуси і возіть всіх, а не нас заставляєте це робити.Дайте їм гроші і хай платять,як нам не повертаєте.У нас пільг нема
АТОшник до Ваня Показати IP 4 Жовтня 2016 18:23
При виборі перевізника ставиться обов'язкова вимога відносно подальшого перевезення пільгових категорій. Не подобається - нафіг беретесь??? - не приймайте участь!!! дайте іншим возити. Мене забрали в АТО примусово. Завезли вночі на передову, на нове не облаштоване місце, новий блокпост, дали кулемет і сказали - "Захищай територію! Тут вчора вночі розстріляли наших. Тут проходять ДРГ. Укріпляйся і дивись в усі 4 сторони." Цілу ніч по нас фігачили, а нам навіть не було куди сховатись... жодного укріплення, крім БМП. От якби ти просидів би в нашій шкурі хоча б одну таку ніч, тоді б по іншому співав. Ну і раз не подобається нас перевозити... не заслужили, так ти прямо, в маршрутці скажи... я детальніше поясню що і як... за себе і за хлопців, які там були!!!
Хочу в АТО до АТОшник Показати IP 4 Жовтня 2016 20:32
Ще рік-два того АТО і КОЖЕН КОЖЕН КОЖЕН буде пільговик і земельну ділянку буде чекати.
Анонім до АТОшник Показати IP 4 Жовтня 2016 21:41
Не бажає перевізник возити пільговиків законників і по рішенню виконкому - наф*г з пляжу.
Толік до Ваня Показати IP 5 Жовтня 2016 23:53
Вельми не шановний водій, маю надію, що колись не в далекому майбутньому, ми з тобой зустрінемось і ти-грязна собака, скажеш мені в очі те, що ти-смердючий пес, написав вище. Маю надію на те, що ти тільки "фейк",створений про російською громадою "диванних військ". Дай Боже, тобі здоров'я і мирного неба. P.S. Ти просто півень.
Активіст Показати IP 4 Жовтня 2016 16:59
І знову все вперлося в пільги та клаптик землі. Як нашим людям мало треба. Дали безкоштовний білетик і радість. Обіцяли 10 соток землі через 10 років - щастя.
Бе Показати IP 4 Жовтня 2016 17:01
Не знав, що в касу автостанції треба ходити із свідками.
Світлана до вані. Показати IP 4 Жовтня 2016 19:55
Хлопці захищали таких як ти.твоїх батьків і дітей.а ти гонишся за 3 гривнями.
anna Показати IP 4 Жовтня 2016 23:50
Не подобається__кидай баранку і в Ато .будеш мати пільги. Ото нація....одні захищають а інші за гривню вдавляться.не буде з такими людьми нормальноіі держави.кожен сам за себе
Привіт зі схлду. Показати IP 5 Жовтня 2016 12:43
Тим, хто кричить про "абнаглелых атошников" - скажу такє - ви неварті в цьому житті нічого! Та і права висловлювати свою нікчемну думку з цього приводу теж, бо ви щурі всі похавались і поморозились, коли треба було встати за свою Країну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus