USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Кравчук розкритикував комунальників

15 Лютого 2012 14:21
Луцьк поки не може називатися містом, комфортним для проживання і перебування тут неповносправних людей. Зокрема помешкання, навчальні заклади, транспортна інфраструктура зовсім не пристосовані до їхніх потреб або ж пристосовані лише частково.
Про це йшлося 15 лютого під час засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до обʼєктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктур міста.
Насамперед, учасники засідання вирішили, що надалі збиратимуться щомісяця. Зокрема, у березні планують затвердити план роботи комітету доступності на 2012 рік.
Поки ж розглянули результати й перебіг виконання заходів, які були заплановані у 2011 році й покликані поліпшити комфортність проживання й перебування в місті неповносправних людей.
Голова комітету доступності, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зауважив, що, насамперед, хотів би проаналізувати проблемні моменти, де змін на краще досягти не вдалося, або ж вони були недостатніми.
Так, з його слів, неналежно впоралися з завданнями щодо забезпечення безбар’єрного пересування містом інвалідів-візочників представники департаменту ЖКГ Луцької міської ради. Як приклад чиновник навів реконструкцію частини вулиці Шевченка, яка завершилася минулого року, однак пониження бордюрів там не зробили, а потім, буцімто, виконавець робіт ще й не відреагував на лист від департаменту ЖКГ з проханням усунути недоліки.
Втім, Кравчук переконаний, що комунальники мали б жорсткіше контролювати виконання дорожніх робіт.
Таке ж зауваження до департаменту ЖКГ у Кравчука щодо контролю за переобладнанням пандуса в аптеці «Волиньфарм» на проспекті Грушевського. Власника аптеки, за словами посадовця, зобов’язали знести пандус, який не відповідає вимогам, однак цього досі не зроблено.
«Давайте, викликайте їх сюди!» ‒ запропонував Кравчук.
Не достатньо ініціативними, на думку першого віце-мера, були представники департаменту ЖКГ у питанні щодо встановлення звукового світлофора на вулиці Рівненській поблизу автозаводу.
«З 2007 року це питання стоїть. Хто піднімав це питання?» ‒ запитав посадовець.
У відповідь, заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Надія Коленда розповіла, що «ціна питання» ‒ 70 тисяч гривень. Кравчук доручив секретаріату комітету підготувати звернення до депутатів Луцької міської ради з проханням віднайти кошти на встановлення цього світлофора.
Значно важче, але водночас вкрай необхідно, на думку голови комітету, вирішити питання щодо пристосування житла інвалідів-візочників для того, щоб вони могли безперешкодно виходити на вулицю.
Поки мова про тих, хто мешкає на перших поверхах багатоповерхівок. А таких є 16, серед 90 візочників, які загалом проживають в багатоквартирних будинках.
Кравчук доручив фахівцям департаменту соціальної політики разом із комунальниками звʼязатися з охочими переобладнати житло і визначити хоча б одну квартиру, де буде проведено реконструкцію цього року.
Особливість вирішення цього питання, за словами Надії Коленди, полягає у тому, що всі співвласники квартири мають погодитися на реконструкцію, яка, своєю чергою, полягає у облаштуванні пристосованого для інвалідного візка виходу з квартири через балкон помешкання і встановлення підйомника чи пандуса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
SET Показати IP 16 Лютого 2012 08:11
як завжди, - поговорили і розійшлися, все, місія влади на цьому закінчується )))
За темою Показати IP 16 Лютого 2012 08:15
Підприємства "Модерн-Експо" та "Кромберг @ Шуберт" теж могли б трішки подбати про безбар"єрний доступ! Пільги з працевлаштування інвалідів мають суттєві, час вже й про умови подбати!
Модерн Шуберт Показати IP 16 Лютого 2012 09:50
А ми зачекаємо, поки Луцька мерія приклад безбар"єрного доступу покаже!!
Get Показати IP 16 Лютого 2012 20:43
У Кравчука балаболінням ще мозоля на язику не натер??? Чи в осіб з "трьома освітами" : технічною, юридичною та економічною (саме стільки дипломів придбав Кравчук) язик давноздеревянів від балтовні????
Звуковий світлофор Показати IP 18 Лютого 2012 20:13
За 70 тис. ГРН можна обладнати пів міста звуковими світлофорами. Не розумію звідки взялась така астрономічна сума. можливо міська влада переймає "позитивний" досвід Львівської залізниці та Харківського метрополітену???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus