USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Кращі українські школи: чим жертвують діти. РЕЙТИНГ. ВІДЕО

20 Квітня 2013 08:45
Рейтинг 50 кращих українських шкіл, а також окремо найкращі школи у регіонах вирахували всеукрвїнські видання. Декому через спрагу до знань доводиться навіть полишати родини і жити у гуртожитках при ліцеях, - йдеться у сюжеті ТСН.

В Одесі це - Рішельєвський ліцей, у Донецьку - інтернат «Ерудит», у Харкові - фізико-математичний ліцей №27, у Львові - фізико-математичний ліцей при університеті Івана Франка

Проте за якісну підготовку до ЗНО у найкращих школах України діти «платять» обов'язковими понаднормовими заняттями, шестиденним робочим тижнем і майже повною відсутністю часу на відпочинок. Так, номер один у загальному рейтингу, Києво-Печерський ліцей «Лідер», має репутацію закладу, що у навчанні висотує з дітей усі соки.

«Я раніше ходив на танці, шахи, іспанську мову, але я тепер через брак часу покинув», - розповів учень 11 класу ліцею «Лідер» Дмитро Безущак.

Від занять для душі відмовляються і в одеському Рішельєвському ліцеї. «Я займалася хобі, танцями. Захоплення було протягом 9 років, тільки в цьому році закінчилися», - зізналася учениця Катерина Ковальчук.

У Львівському фізико-математичному ліцеї та Донецькому ліцеї «Ерудит» додається ще й життя у гуртожитку, адже тут збирають талановитих дітей з усієї області. Такий відрив від родини нелегко дається і дітям, і їхнім батькам.

«Звичайно, сумую, переживаю. Звичайно, хотілося, щоб він залишився вдома. Але я розумію, що людина повинна рости, до чогось прагнути», - вважає мати учня ліцею-інтернату «Ерудит» Світлана Куніна. Однак деякі діти не витримують - або підводить здоров'я, або надто сумують за сім’єю. Водночас на практичному занятті з хімії у львівському ліцеї стає зрозуміло, чому діти жертвують своїм дитинством. Викладачів ці школярі слухають у прямому сенсі з відкритими ротами.
Учень 10-класу Львівського фізико-математичного ліцею Андрій Савчук - родом із райцентру Броди, а зараз мешкає у гуртожитку при ліцеї. Він пояснив, що обрав навчальний заклад через те, що тут дають високий рівень знань. «Перевага хороших знань - це самостійність. Те, що я далеко від дому, не є такою важливою проблемою для мене, але хороші знання це дійсно важливо зараз у нашому світі», - наголосив десятикласник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Мама Показати IP 20 Квітня 2013 08:55
А про Луцькі гімназії та школи , чому не зібрали інформацію? Ви що думаєте наші діти не так вчаться? Тільки є ще різниця, батьки наймають репетиторів, а в школу так для оцінки ходять. В дітей і справді часу немає.
Мамі до Мама Показати IP 20 Квітня 2013 22:12
А є такі "мами",які навпаки наймають репетиторів для того,щоб в школі отримати ту злощасну оцінку, а якщо в школі нема уроку, то й нема заняття з репетитором, якому це важливіше та більше потрібніше...,бо вчителям в школі-це так, вона собі 2-3 візьмуть і тянуть...,а ці мамаши,які наймають (доволі часто розумніших репетиторів ніж тих вчителів в школі, яких туди взяли неи відомо як) та ще й репититорам "розказують" як себе вести там то й там то... Тому не судіть,у кожного своя думка та своя точка зору, є і хороші вчителі в школі (але вони хороші за гроші, щоб Ви тут мені не казали і їх дуже мало від 2-5 на всю школу-це ще за щастя якщо так), а є й репетитори,які в 100 раз розумніші,бо бувають і закордоном і мають час на книги, а не вчать за стандартною програмою,а самі підбирають підхід! Якби вчителі були такі "хороші",як Ви тут пишете не було б такої потребності у репетиторах!
викладач Показати IP 20 Квітня 2013 15:40
Цілком згідна із коментарем "мами". Що найбільше хвилює, що здібні діти, котрі 11 років вчилися на всі 100 відсотків і знають шкільну програму та й більше, мусять додатково готуватися із репетиторами. Мої друзі із Євросоюзу не можуть зрозуміти й кажуть:"У нас репетиторів наймають ті, кому важко дається навчання." Як результат маємо згідно статистики чи не всі сто відсотків хворих дітей. А це ж наше майбутнє! Але кому це потрібно? Ми і так уже десятиляттями готуємо фахівців для Польщі та у кращому випадку "підсобників" (прибиральниць із знаннями іноземних мов для Заходу. А нам краще мати у своїй країні "міщанина-середняка" та неамбційного українця, який буде щасливий від того, що "його не зачіпають". Тоді всім "добре", особливо тим, хто при владі.
мама, учитель і репетитор в одній особі Показати IP 20 Квітня 2013 16:15
Мене також обурює тенденція наймати репетиторів. Моі сини навчалися без них і,слава Богу, стали студентами найкращого,як я вважаю,університету столиці. Досвід переконує, що на бюджет у престижний ВНЗ вступити цілком реально, якщо дитина тямуща і компетентний та совісний учитель. Передусім шкільний учитель, а не репетитор. Бо він має найбільше можливостей (і це, зрештою, його святий обов'язок!) якісно підготувати учнів до ЗНО. Репетитор, як правило,обмежений в часі, до того ж, якість його освітніх послуг часто сумнівна. З іншого боку, шкільний учитель також не завжди є зразком високого професіоналізму. Додам, що батьки часто помиляються у виборі наставника для дитини, бо зважають на чиюсь думку. Гучний піар не завжди є ознакою майстерності. Переобтяжувати дітей також не варто. Треба ЖИТИ навчаючись, а не вчитися живучи(дієприслівник, як відомо, - додаткова дія).
Розсмішила до мама, учитель і репетитор в одній особі Показати IP 20 Квітня 2013 22:02
Значить так, шановна, вчителько))) Це зрозуміло, що Вам відбирають хліб,мамо, ті репетитори,які Ви в тій же школі не можете навчити,тим більше зараз! ЗАРАЗ МОЛОДІ СТУДЕНТКИ В 1000000 РАЗ КРАЩЕ ЗНАЮТЬ СВОЇ ПРЕДМЕТИ ЧИМ ВИ ПРАЦЮЧИ ТАМ РОКАМИ, ТА ПИШУЧИ КОНСПЕКТИ 55 РАЗ...55 РОКІВ ПІДРЯД! І що це таке:"Передусім шкільний учитель, а не репетитор." Не треба казати того чого не знаєте, є такі репетитори,які не хочуть йти ні в школу працювати, ні в ун-тет, адже знають як там "добре працюється"!!! Тому,шановний, "вундеркінде"місцевого розливу,не дивуюся,якщо ще й у Луцьк приїхали не відомо звідки... тримайте краще свій язик за зубами,ок.? Бо я Вам розкажу як Ви дітей лупите, спеціально занижуєте оцінки, спеціально нав*язуєте завищені свої послуги,не даєте змоги дихати, маєте "улюблениців" та й так далі... А ВЧИТЕЛЬ В ЧАСІ НЕ ОБМЕЖЕНИЙ? НАБИРАЄ 10 УЧНІВ ЯК ПИСАЛИ І ПРОВОДИТЬ 45ХВ. ЗАНЯТТЯ,ДЕ НІЧОГО Н ЕМОЖЕ НАВЧИТИ! ВАМ ТРЕБА НЕ ДОДАТКОВУ ДІЮ ТУТ ПИСАТИ,А ДО ПСИХОЛОГА СХОДИТИ, БО ТАКА НЕНАВИСТЬ ЦЕ ПРИЗНАК ЗАКОМПЛЕКСОВАНОСТІ-Я Б СВОЮ ДИТИНУ НІКОЛИ ДО ВАС НЕ ВІДДАЛА, АДЖЕ ОБМЕЖЕНІСТЬ ЗА 10КМ. видна!
співчуваю до Розсмішила Показати IP 20 Квітня 2013 22:45
Не розсмішила я вас, а розлютила, шановна пані опонентко... Опануйте передусім себе, а вже потім беріться за дітей.
Думка Показати IP 20 Квітня 2013 21:40
Не згадуйте погано про вчителів. Серед них безліч хороших і порядних. Репетитор - справа добровільна.
Обурений Показати IP 20 Квітня 2013 23:27
Знаєте, шановна Розсмішила, чомусь мені здається, що Ви і є студенткою-репетитором, яка дууууже вже не любить вчителів. Ми мали сумний досвід з такою горе-репетитором,бо вирішили звернутися до незалежного спеціаліста, не зі школи. Так от, нас пару місяців запевняла репетитор, що дитина наша все знає, готова до уроків ідеально, а вчителька навмисне оцінки занижує, щоб займатися. Тільки потім виявилося, що ця супер-пупер крута репетитор, яка кричала, що вчителі в школі тупі, просто виконувала замість дитини домашні завдання, причому з купою помилок, бо так простіше. Так що не треба говорити погано про вчителів, в першу чергу все залежить від самого учня! І ще, не порінюйте ІНДИВІДУАЛЬНЕ заняття репетитора з учнем з уроком в школі, де 30 АБСОЛЮТНО різних дітей, і за характером, і за рівнем знань.
не сумнівайтесь Показати IP 21 Квітня 2013 03:11
Залишилиь ще у школах вчителі- фанати своєї пофесії, які за мізерні зарплати, за копіки навчають наших дітей розумному, доброму..- це зазвичай, вчителі молодших класів. А вчителі предметники з вчителя-порадника, вчителя-консультанта перетворились на вчителя- контролера, який оцінює рівень знань учня, як його підготував репетитор! І особливо високою буде оцінка, якщо вчитель-предметник і репетитор в одному обличчі:((( На прохання додатково позайматись з дитиною з причини: чи не зрозумів(ла) тему, чи пропустив(ла),- відповідь одна: " Зайнятий(а), маю репетиторство, готую до ЗНО". Хоча за навчальним планом його прямий обовязок- займатись з відстаючими дітьми.
той самий учитель до не сумнівайтесь Показати IP 21 Квітня 2013 10:22
Зрозумійте ж нарешті, що вчитель - це покликання,одержимість, висока місія. Школа - це його життя, наповнене дитячими радощами і невдачами, мріями і турботами. У тебе може бути 2-3 уроки котрогось дня, а ти повертаєшся додому о п'ятій. Бо ми мандрували, зустрічалися, спілкувалися, виготовляли...І навіть коли готуєш вечерю,сиплються дзвінки. Оце життя справжнього вчителя. А заробітчани, які не хочуть поринати в цей складний, але дивовижний світ, обмежуються репетиторством. Думаючи, що схопили Бога за бороду, ці заробітчани навіть не розуміють, що педагогами називатися не мають права. Не зарікайтеся стосовно дитини, а от раптом вона таки потрапить до мене?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus