USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Кожному четвертому українцю загрожує хімічне зараження

7 Квітня 2012 13:14

Кожен четвертий українець мешкає в зоні можливого хімічного зараження.
Про це заявив в інтерв’ю ZN.UA міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога, – повідомляє Українська правда.
«У країні функціонує трохи більше тисячі об’єктів, на яких використовують або зберігають 275 тисяч тонн небезпечних хімічних речовин. Кожен четвертий українець мешкає в зоні можливого хімічного зараження. Дякувати Богові, торік і до сьогодні в Україні не сталося жодної надзвичайної ситуації з небезпечною «хімією», – розповів міністр.
«Досить сказати, що на більшості підприємств працює обладнання, якому понад 25 років. Виходячи з цієї цифри, високий ризик інциденту може встановити навіть не фахівець», – наголосив він.
За словам Балоги, велику проблему також становлять промислові відходи.
«З усієї хімічної сировини, яка переробляється, готовою продукцією стає десь 40%. Решта йде у відвали і фактично не утилізується. Наше довкілля занепадає – до екологів не ходи!» – заявив глава МНС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus