USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.60 41.80
  • PLN 10.65 10.87

Ковельським майбутнім художникам надто тісно. ФОТО

1 Березня 2013 15:15
Проблему з приміщенням ковельської дитячої художньої школи досі не можуть вирішити.

Про це йдеться на сайті «Про Ковель».

Під час засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради начальник відділу культури Марина Приц розповіла про проблеми в організації навчального процесу дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука, з якими керівництво закладу стикається щороку. Відповідно до її інформації, наразі у чотирьох невеличких класах навчається 225 учнів із міста та району. До відома: згідно вимог навчального процесу така кількість юних художників мала б оволодівати малярським ремеслом у 8-10 навчальних аудиторіях.



Директор мистецької школи Олена Цьомик розповіла, що вихованці закладу мусять при зміні аудиторій носити за собою верхній одяг, бо у звільненій аудиторії відразу ж розпочинає заняття інша група. Кабінет директора площею лише 10 квадратних метрів змушені одночасно використовувати як вчительську, приймальню, бібліотеку, кімнату відпочинку і навіть лаборантську.

«Ми були б раді взяти на навчання ще діток, адже бажаючих оволодівати азами образотворчого мистецтва з року в рік усе більшає, однак не можемо через брак вільної учбової площі», - зауважила Олена Цьомик.



Марина Приц порівняла умови навчання у Ковельській дитячій школі з тими, що діють в аналогічному навчальному закладі міста Володимира-Волинського, де у 17 кабінетах навчається 243 учня.

Під час розгляду питання міський голова Олег Кіндер запропонував добудувати другий поверх школи під мансарду, таким чином розширивши площу. Проте цю пропозицію не підтримали з тих міркувань, що приміщення, де знаходиться школа, побудоване після Другої Світової війни, а те, до якого воно добудоване – ще за Польщі. Інша думка щодо вирішення даного питання: використання кабінетів культурно-просвітницького центру для проведення уроків малярства, також не знайшла своєї підтримки.



«Ми не можемо носити з одного приміщення в інше важкі реквізити, які щоразу використовуємо для малювання, ліплення, також необхідну літературу, щось із меблів. Окрім цього, після регулярної роботи дітей з фарбами, пластиліном, іншими «брудними» матеріалами кімнати і коридор центру можуть втратити свій ошатний вигляд. Існує ще маса інших тонкощів учбового процесу, які стануть проблемою в разі «розпорошення» школи по різних приміщеннях», - ділиться своїми думками Олена Цьомик.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus