USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.60 10.82

Ковельській художній школі - чверть віку. ФОТО

4 Червня 2013 10:45
Звітна виставка дитячих малюнків відбулася з нагоди 25-річчя ковельської художньої школи імені Андроника Лазарчука у Ковелі.

Про це пише Про Ковель.

Директор закладу Олена Цьомик зазначила, що Ковельська дитяча художня школа у 1987 році розпочала свою роботу і стала третім державним закладом естетичного виховання на Волині, створеним для навчання дітей та юнацтва основам образотворчого мистецтва.

Першим директором школи був Олександр Литвинович. З 1991 року і по сьогодні колектив очолює Олена Цьомик. У мистецькому закладі навчається приблизно 220 учнів. Діти отримують базові знання і практичні навички з таких дисциплін: «рисунок», «живопис», «скульптура», «історія образотворчого мистецтва».



З часу заснування у школі навчалось 1400 дітей, 356 - отримали свідоцтва про її закінчення. Майже 180 учнів продовжили навчання за художніми спеціальностями у вищих та середніх навчальних закладах.

Вихованці школи беруть активну участь та перемагають у міських, обласних, Всеукраїнських і міжнародних конкурсах та виставках дитячого малюнка. З 1995 року традиційними стали виставки-конкурси «Зимовий калейдоскоп» та «Великодня веселка». Творчий доробок учнів школи завжди можна побачити на звітних виставках під час святкування Дня міста Ковеля.
Міський голова Олег Кіндер привітав колектив школи з ювілеєм та подякував педагогам, учням за цікаву виставку.

На його думку, тільки діти можуть творити так чесно і безпосередньо. Олег Олексійович відзначив, що за роки своєї роботи художня школа стала престижним мистецьким закладом і завоювала авторитет у місцевих мешканців.

Із словами вітань до присутніх звернулись громадські активісти, постійні відвідувачі виставок Анатолій Семенюк та Марія Хотинська.

Вихованка та випускниця школи Анастасія Рабенко подякувала всім викладачам за те, що навчили вправно володіти пензлем. «За роки навчання вчителі стали для нас близькими людьми, які допомагали, підтримували та давали поради. Ми віримо, що здобуті знання, вміння неодмінно знадобляться у подальшому житті та допоможуть у виборі майбутньої професії», - зазначила юна художниця.

У цей день 19 випускників школи отримали свідоцтва про її закінчення.

Виставку малюнків учнів художньої школи у культурно-просвітницькому центрі триватиме протягом місяця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus