USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ковельські пенсіонери-студенти пішли на канікули. ВІДЕО

22 Травня 2012 17:41
«Університет третього віку» ‒ унікальний просвітницький заклад діє у Ковелі вже сьомий рік поспіль. Ідею «вищої школи для пенсіонерів» ковельчани почерпнули в сусідній Польщі. Але копія вийшла кращою від оригіналу, ‒ стверджують у Ковелі.
Про це повідомляє ТЦК «Ковель».
Студентами унікального просвітницького закладу в Ковелі є майже 100 ковельських пенсіонерів. Кожен із них обрав навчання на одному з пʼяти факультетів університету: окрім компʼютерної грамотності, медицини, мистецтва та права, студентів також навчають основам фізичної реабілітації.

Завершення навчального року в університеті ‒ завжди свято. Доки студенти мистецького факультету готуються до концерту, 91-річний поет Андрій Ткач завершує експромт про університетське життя на пенсії.

Артистів з університетською пропискою завжди раді бачити на різних сценічних майданчиках. Слухачі мистецького факультету, який незмінно очолює Марія Батраченко, самі придумали емблему та гімн університету. Окрім пісень та розмовного жанру, на заняттях студенти опановують і театральне мистецтво.
Навчання в університеті підтверджується сертифікатами. Ректорат щороку визначає і кращих у різноманітних номінаціях студентського життя.
Відпочити і набратися сил ‒ домашнє завдання студентів-пенсіонерів на літні університетські канікули. А з осені вони знову доводитимуть всім і собі, що життя на пенсії тільки починається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марина Показати IP 23 Травня 2012 12:13
Скажіть, а луцьких приймають? І ще чи є заочне відділення? А може і в Луцьку НАРЕШТІ до такого додумаються?! Тоді вже нарешті, моя бабуля буде при ділі, бо не буде ходити на мітинги до лівих , до правих (в політиці ні бе,ні ме)за пару гривен...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus