USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Командувач ВМС ЗСУ розповів про долю корвета «Луцьк» у Криму

28 Лютого 2017 12:54
Командувач військово-морського флоту України Ігор Воронченко в ефірі 5 каналу заявив, що Російська Федерація пустила на запчастини кораблі ВМС України, які залишились в окупованому Криму.

Зі слів Воронченка, український корабель «Костянтин Ольшанський» став донором – його запчастини використовують для ремонту кораблів ВМС РФ.

А малі протичовнові кораблі «Луцьк» та «Тернопіль» окупанти використовують для охорони українських газових родовищ.
"Українські кораблі стоять окремо, їх виділили як техніку іноземної держави, але за нашими даними, вони існують як донори. Їх розкомплектовують. Ми володіємо певною інформацією, щодо коефіцієнту готовності Чорноморського флоту, як бачите, у них постійно курсує "сирійський експрес". Великі десантні кораблі постійно йдуть на перехід моря. І той же наш "Костянтин Ольшанський", такий же проект як 775, він використовується як корабель-донор.

Ті ж "Тернопіль", "Луцьк" використовуються для їхніх малих протичовнових кораблів, тих, які зараз несуть, як кажуть, вахту в районі наших газових родовищ. І я впевнений, що дипломатичними зусиллями, зусиллями міжнародної спільноти ми все-таки доб'ємося якогось варіанту вирішення цієї проблеми. Або компенсації у грошовому еквіваленті, або ж повернення кораблів, але в такому складі, у якому вони були", – розповів Воронченко.


Повну версію розмови дивіться у відео:


Нагадаємо, російські військові захопили корвет «Луцьк» 20 березня 2014 року. Капітан корабля Макєєв не вжив заходів для виведення корабля у відкрите море, відтак його захопила Російська Федерація, а сам капітан та значна частину екіпажу перейшла на службу у флот РФ. Як стверджував поручник розвідувального батальйону УНСО Валерій Пальчик, під час захоплення цього бойового корабля вірними українському народу залишилось трохи менше 30% екіпажу. Решта команди «Луцька» перейшла на службу в Чорноморський флот Російської Федерації. Щодо офіцера Макєєва військова прокуратура відкрила кримінальне провадження.
у той же час флагман українського флоту, фрегат «Гетьман Сагайдачний», уникнув полону і не здався, оскільки на момент початку анексії повертався з морського походу і просто не пішов у Крим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 28 Лютого 2017 13:11
Чувак окончил ташкентское танковое училище, а как сечет во флоте ,чисто адмирал Нельсон!
Кастрюлька Показати IP 28 Лютого 2017 13:23
Ну хоч на шось згодилися...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus