USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Колекціонер отримав понівечену зброю, викрадену на замовлення урядовців часів Януковича

7 Березня 2017 15:27
Запорізькому колекціонеру Леоніду Петрашину повернули частину старовинної зброї, яку вкрали на замовлення урядовців часів Януковича. За своє майно чоловік бився сім років, йдеться в сюжеті ТСН.

Експонати зберігалися далі в інституті судової експертизи в Харкові. Унікальне зібрання вогнепальної та холодної зброї вартістю 6 мільйонів доларів правоохоронці вивезли з будинку Петрашина ще 2010 року. Потім сліди кількох сотень експонатів загубилися, а самого Петрашина звинуватили у незаконному зберіганні зброї.

Прокуратура вимагала для нього 5 років ув'язнення, а вирок суду призначили на 23 лютого – саме той день, коли після жахливого розстрілу Майдану Янукович вирішив рятуватись за кордоном. Тож справу проти Петрашина закрили, а він сам невдовзі побачив свою колекцію у випусках новин. "У Януковича я бачив, як несли мої рушниці кремнієві XVIII століття. Вони гарно зроблені, це художня цінність – балканські рушниці", - розповів власник колекції.

На кадрах із будинку екс-генпрокурора Пшонки Петрашин так само побачив своє майно: шаблі та кортики.

Зброю вивезли під замовлення конкретних посадовців, заявляє колекціонер. Він упевнений, що найбільш цінні предмети осіли у Межигір'ї, а також будинках Дмитра Табачника, Анатолія Могильова та Віктора Пшонки. Зброя зникла просто з камери схову речових доказів у відділку. Наразі повертають лише те, що свого часу відправили на експертизу. Колекційна зброя в жалюгідному стані: поламана, частково покрадена. Власник ледве стримує сльози: "Ну як це можна було – взяти і тупо розламати приклад? А головне – навіщо?.. Ця частина металева, навіщо вона потрібна була? Вкрадена безслідно. Шомпол вирвано з м'ясом. Усе, що не можна було вкрасти, скалічено", - каже Петрашин.

Його колекцію оцінювали у 6 мільйонів доларів, але з неї загалом зникли понад 350 експонатів. З них обіцяють повернути принаймні те, що знайшли в маєтку Пшонки. Покарання поніс лише міліціонер, який відчинив для поважних гостей камеру схову з речовими доказами. За службову недбалість правоохоронець отримав три роки умовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus