USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.53 10.70

Клуби УПЛ провели кадрові ротації в очікуванні поновлення чемпіонату

8 Вересня 2016 15:18
Вереснева пауза в чемпіонаті для команд Прем’єр-ліги – це не так можливість перевести подих, як гарячкові намагання посилити свій склад перед довгим сезоном або «спихнути» баласт. Хтось задоволено потирає руки, відчуваючи запах великої наживи, інші у відчаї чіпляються за останні варіанти, треті намагаються збити або ціну, або зарплату новачкам.



Перед відновленням чемпіонату, наприкінці серпня – на початку вересня, заявочні списки більшості українських команд зазнали змін. Про те, хто увійде в чемпіонат сильнішим, йдеться у матеріалі газети Волинські Новини №32 від 8 вересня 2016 року.

«Динамо» нарешті вкотре позбавилося двох футболістів, які не бажали борсатися в українському чемпіонаті, але ще мають контракт із киянами. Юнес Беланда встиг перейти до «Ніцци» (оренда з правом викупу). А Дьємерсі Мбокані тепер гравець «Халл Сіті» (оренда на один рік). А от трансфер австрійського центрбека Александра Драговіча в леверкузенський «Байєр» – це радше вдала комерційна оборудка «Динамо», виняток із правил у сучасному українському футболі. Натомість Ярмоленко, схоже, приречений гарувати на «Динамо» довічно...

Гучною новиною став перехід у бельгійський «Кортрейк» півзахисника «Шахтаря» Андрія Тотовицького, який більш відомий виступами у «Зорі». Він став уже четвертим українцем у цьому чемпіонаті й гратиме там проти команд Безуса, Малиновського і Болбата. А от Євген Селін повернувся із теплих кіпрських країв додому, в «Динамо».

Легіонери не тільки втікали з України, але й приїздили. Щоправда, їхній рівень наразі є загадкою. У кам’янській «Сталі» тепер гартуватиметься 24-річний нападник із Гани Карікамі Ампонса.

Кропивницька «Зірка» не давала остаточно заснути українському ринку. Іспанський наставник кропивничан Даріо Друді отримав у підпорядкування костариканського форварда Хонатана Мойю, який виступав за «Депортіво Сапрісса». До слова, спортивним директором цього клубу є відомий у минулому Пауло Ванчопе. Крім того, рятувати новачка УПЛ закликали й Федеріко Перейру із болівійського «Стронгеста». «Зірка» взагалі чи не найкраще попрацювала на трансферному ринку. Артема Фаворова тестувала «Волинь», але випірнув він у Кропивницькому. За підсумками минулого сезону, півзахисника київської «Оболоні-Бровара» визнали найкращим гравцем Першої ліги. Воно і зрозуміло: хавбек (!) забив 17 голів у 32 матчах. А як він кладе штрафні! Загалом, цікаво буде подивитися на цього гравця на новому рівні.

Суттєво посилилися під час вересневої перерви й «Олімпік» із «Чорноморцем». Команда Санжара заявила орендованого в «Шахтаря» півзахисника Сергія Гриня. Одесити підписали талановитого нігерійського півзахисника Ісу Шерифа, який відомий виступами в «Олімпіку», харківського кіпера Каневцева та взяли в оренду у «Шахтаря» юного, але перспективного Коробенка.

Ще більше посилила склад і «Ворскла». Найближчий суперник «Волині» в чемпіонаті повернув у склад реактивного узбецького хавбека Санжара Турсунова. Півроку тому полтавчани продали його в Катар за 1,7 млн євро, а тепер орендували.

Не пасла задніх і «Зоря», якій нові футболісти перед матчами групового етапу Ліги Європи потрібні як повітря. Як підсумок – підписання контракту із талановитим Ігорем Харатіним. Гравця молодіжної збірної України, до слова, влітку тестувала «Волинь». Лучани, як відомо, наразі можуть розраховувати тільки на нинішній склад і молодь із дубля та юніорської команди, адже до березня клубу заборонено реєструвати нових гравців.

Цікаві й переходи відомих українців із одного європейського клубу в інший. Головний невдаха першого відбіркового матчу чем­піонату світу 2018 року Євген Коноплянка, як відомо, вже гравець німецького «Шальке-04». Натомість із Бундесліги в Іспанію зворотнім літаком полетів зі «Штутгарта» все ще гравець «Динамо» Артем Кравець. Його в киян тепер орендувала «Гранада». Голкіпер Денис Бойко офіційно оформив угоду з «Малагою». Про деталі конт­ракту поки не повідомляється, але відзначимо, що Бойко стане основним голкіпером команди, оскільки колишній тренер «Дніпра» Хуанде Рамос наполягав на придбанні Дениса.

Екс-форвард «Динамо» і збірної України Артем Мілевський поїхав грати до Росії. Його нова команда – першодивізіонний «Тосно». Тож тепер у Тосно сумно не буде.

Ліга Парі Матч, 7-й тур

«Волинь» відновить чемпіонат після паузи, пов’язаної з матчами збірних, у Полтаві. У неділю, 11 вересня, лучани зіграють проти «Ворскли». Матч на стадіоні ім. Бутовського стартує о 17:00. Телетрансляція – на каналі «Футбол-2».

Розклад усіх матчів туру такий:

9 вересня (п’ятниця): «Шахтар» – «Динамо», 21:00

10 вересня (субота): «Зоря» – «Сталь», 17:00

11 вересня (неділя): «Зірка» – «Карпати», 14:00; «Чорноморець» – «Олександрія», 17:00; «Ворскла» – «Волинь», 17:00; «Олімпік» – «Дніпро», 19:30.

Бомбардири: Юрій Коломоєць («Ворскла»), Мораєс («Динамо») – 4, Хльобас («Ворскла»), Баланюк («Дніпро»), Караваєв («Зоря»), Бланко-Лещук («Карпати») – по 3.

Юрій КОНКЕВИЧ


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ультрас фквл Показати IP 8 Вересня 2016 15:30
Фото класне.Вигнаний фактично з Волині Сіма тримає за я*ц* легіонераЛенса А взагалі то треба давно вже Конкевичу кидати клуб і зосереджуватися на журналістській роботі. У нас небагато в Луцьку журналістів можуть нормально про спорт писати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus