USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Хто на Волині допомогає звірам пережити зиму

31 Грудня 2015 08:18
В угіддях ДП «МГ «Звірівське» мешкає більше тисячі різних звірів. Пережити зиму зубрам, лосям, благородним і плямистим оленям, диким свиням, козулям, дрібній дичині допомагає єгерська служба.

– У звірогосподарстві працює десять єгерів, – розповідає в. о. директора-головний єгер ДП «МГ «Звірівське» Олександр Перхалюк. – Вони цілодобово охороняють звірів, щодня їх підгодовують.

Для цього на території мисливського господарства облаштовано 60 підгодівельних майданчиків, де є і годівниці, і солонці. У холодну пору звірі можуть поласувати тут сіном, картоплею, зерновідходами, кукурудзою, іншими смакоголиками. Їх заздалегідь заготовляє або закуповує у підприємців єгерська служба. Надають спонсорську допомогу і місцеві підприємці та небайдужі природолюби.

– Найбільше у нашій роботі нам сприяє колектив ДП «Ківерцівське ЛГ», де працює директором Віктор Сахнюк, – уточнює Олександр Іванович. – Завжди приходять на поміч також підприємець із с. Дерно Олег Кушнір та директор «Волиньдержпродукт «Вілія» Євген Дудка, які забезпечують господарство зерновідходами та посівним матеріалом.

Цього року єгерська служба вже згодувала дичині 20 тонн картоплі, зараз найбільшою лакоминкою вважається зерно кукурудзи. Але і його залишалося обмаль. Тож керівництво мисливського господарства замовило «добавку». Ми стали свідками, як до конюшні звірогосподарства, яка виконує і роль зернової комори, під’їхав потужний Рено-преміум. Водій Микола Тимчук, що працює на підприємстві «Дмитроца», цього разу привіз 10 тонн зерна кукурудзи. Важковаговик підрулив під самісіньку конюшню і став поволі піднімати критий кузов – звідти золотою рікою полилося зерно. А відтак до роботи стали єгері Микола Огура та Роман Бокій, інші працівники господарства. За якусь годину працелюби перекинули лопатами усе зерно у засіки.

– Окрім кукурудзи і зерновідходів маємо також і запаси сіна, – кажуть єгері. – А ще кормові віники. Тож наші звірі не голодуватимуть.

Цього року диким мешканцям пущі сприяє і тепла погода. Завдяки їй, звірі мають вдосталь і природнього корму. Та все ж кожного дня приходять до підгодівельних майданчиків, де на них чекають ще й гостинці від єгерської служби або ж небайдужих природоолюбів. А буквально день тому новорічні подарунки для диких мешканців Звірівського лісу привезли учні Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. №11. Різдво у звірів буде з кормами.

Сергій ЦЮРИЦЬ

На фото автора: зерно кукурудзи для диких звірів.



«З гостинцями до звірів

Вже багато років на Волині у Новорічно-Різдвяні дні проводиться акція «З гостинцями – до звірів!», - повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

Цього разу у Звірівські ліси завітали учні 4-Б класу Луцької ЗОШ І-ІІІ ст. №11, їх батьки та педагоги. Природолюби привезли звірам сіль, бульбу, буряки, моркву, зерно… Акція відбулася за підтримки Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та ДП «МГ «Звірівське».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Єгер Показати IP 31 Грудня 2015 09:14
Дудка,це та недолуга Вілія, за один день вистрілює по 8-10 кабанів і косуль. Помножте на дні полювання і побачите, що це браконьєр номер 1. Коли нажереться? Може на тому світі?
Олександр Показати IP 31 Грудня 2015 09:56
Дякуємо єгерям і керівництву лісництва та екскурсоводу за теплий прийом, гарну екскурсію для дітей та батьків. Всі були задоволені, діти ще досі під враженням.Потрібно більше організовувати таких екскурсій. А ще хочу подякувати зокрема класному керівнику Чіпак Марії Степанівні за саму ідею проведення такої незабутньої подорожі до природи.Нехай Вам всім щастить!З Новим роком та Різдвом Христовим!Нехай Вас Бог оберігає!
ліс Показати IP 31 Грудня 2015 11:22
хай покажуть кормові віники???ці крепкі єгеря...
сс Показати IP 31 Грудня 2015 13:00
Дудцi мало баранивi в Луковi треба ще дичини .Кушнарьов теж дополювався
кум Показати IP 1 Січня 2016 16:05
скоро кватирко продасть це підприємство для лапіна, тоді вже точно не діти будуть туди їздити. євроремонти, приватна охорона, сауна в якій кватирко полюбляє паритись задарма от вам і мисливське господарство, ще поки що державне.
мудрий ліс Показати IP 2 Січня 2016 16:04
нехай покаже прихвостень цюриць як мисливське господарства Звірівське кормить в вольєрі в 45 га вдівця зубра і зубриня, а ще хай скаже правду де він одурманював голови малечі і куди заманюють, до якого столу диких звірів
Волинський зубр Показати IP 2 Січня 2016 16:16
Заїдьте до вольєру зубрів ("концтабір для тварин") в урочищі "Майдан" та подивіться на знущання над тваринами, які місяцями не отримували зернові корми та на скудні залишки сіна! Проте Колісники жирують на "Майдані", нікого не допускаючи до державного вольєру та й власне перекривши замками центральні заїзди до лісу. Звертаємося терміново до ветеринарів та зоотехніків, допоможіть скласти реабілітаційний раціон для зубрів та оленів (найбільших травоїдних савців замкнених в концтаборі) для виведення їх з довготермінового недоїдання. А всіх небайдужих до рідного краю та Волинської природи, закликаємо допомогти вигнати хижаків Колісників з Волинського лісу та порятувати бідних тварин від голодної смерті!
хххххх до Волинський зубр Показати IP 3 Січня 2016 16:27
прокуратура спромоглася аж на пятдесят тисяч грн. предяву висунути коліснику малому, а крала сімейка гна міліарди і краде при допомозі Кватирка та таких як сахнюк. Ганьба всім поліцейським та прокуратурі, а де служба безпеки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus