USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Хочуть, щоб уряд поекспериментував на Волині

13 Червня 2012 17:58
Замінити відшкодування вартості послуг, наданих перевізниками за проїзд пільговиків, на адресну грошову допомогу пропонують в зверненні до уряду депутати Волиньради.
Проект відповідного звернення обговорили під час засідання 13 червня члени постійної комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.
Як пояснила начальник відділу персоніфікованого обліку пільг та інвалідів головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Оксана Гобод, у зверненні йдеться про те, чому нинішній спосіб реалізації права окремих категорій громадян на пільговий проїзд – неефективний. Мова і про неузгодженості в законодавстві, й борги з відшкодування тощо.
Водночас посадовець зауважила: «У зверненні вказано, що новий механізм має передбачати певну сталу кількість пасажирських місць на один рейс для пільговиків, наприклад, не більше чотирьох».
На думку, Гобод, таке визначення неправильне і його варто замінити на таке, де йшлося б про певну кількість поїздок для одного пільговика, а не обмежувалася кількість пільговиків під час рейсу.
Тим часом член профільної комісії, депутат Василь Васковець наголосив, що таку норму визначили через те, що часто на під час поїздки в 22-місному автобусі – 13 пасажирів-пільговиків.
«І що з цього заробило підприємство? Давайте зробимо для всіх пільги і підприємства загонимо в боргову яму і будемо думати, чим возити людей. А так – четверо в автобусі і все…» - додав він.
Втім, Гобод переконана: уникнути такої ситуації буде просто, адже квитки, як і на залізничні перевезення, будуть іменними, кількість поїздок обмежена. Але, коли таке станеться, посадовець прогнозувати не береться. Каже: «Після нашої пропозиції два міністерства мають розробити методику…але коли це буде – невідомо».
Про те, що волинські фахівці свого часу розробили методику механізму розрахунку обсягів компенсації за пільгове перевезення в межах області, депутатам нагадав начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Леонід Кирильчук. З його слів, методику розробили минулого року, і про це він доповідав в профільному міністерстві, але безрезультатно.
Водночас посадовець висловив власне бачення вирішення проблеми пільгових перевезень: «Саме логічніше було б людині дати грошей і хай би сама думала чи проїхати в автобусі чи купити хліба. Ми пропонуємо від області не виступати як функціонери. Не писати 4 місця чи 8 поїздок, а чому не 10, 15 чи 20? Має бути аналіз і тоді визначитися».
Кирильчук запропонував звернутися до Кабміну з пропозицією зробити Волинську область пілотною, аби втілити в краї експеримент із впровадження розробленої внутрішньої методики.
Також посадовець нагадав, що в області – приблизно 380 тисяч пільговиків.
Зрештою, члени комісії вирішили рекомендувати депутатам під час чергової сесії ухвалити оновлене звернення до Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Роман Показати IP 13 Червня 2012 18:08
Нарешті. Щоранку спостерігаю цікаву ситуацію (протягом навчального року). При слові "Посвідчення" кондуктор проходить далі і нічого ніколи не вимагає предявити. При слові "студентський" буде стояти над тобою пів години поки студент його не предявить. Їздити на "халаяву" можна і без докуманта, а за пів-ціни маєш обовязково предявити. Якщо хтось щось "заробив" то хай платить, а не катається за рахунок інших.
Иоанн Показати IP 13 Червня 2012 20:59
Так им, волынякам, и надо! Они выдержат. Порода экспериментальная, сами просятся!
Лучанка Показати IP 13 Червня 2012 22:33
Кирильчук роздерибанив комуналку , будував пішохідний перехід біля ЦУМу, музикальний фонтан - а збудував "Аверс", співзасновником якого був. Думав Кабміну лапшу як лучанам навішає, і вони її заковтнуть. Льня, ти не в тій вісовій катергорії, щоб в Києві лапшу на вуха вішати. Спустись на землю.
Льоні Кириильчуку Показати IP 13 Червня 2012 22:37
Розробляли методику заслужений економіст Кривицький, економіст Кравчук і Ти. Тому профільне Міністерство на таикй шедевр і начхало. Не тратьте дядьку сили, спускайтеся на дно.
Ковельчанин Показати IP 14 Червня 2012 09:17
Іменні квитки - не вихід. Це шлях до відмивання бюджетних коштів. Дайте пенсіонерам цільову надбавку до пенсії, і забороніть взагалі всіх пільговиків.
Бизнесюк Показати IP 14 Червня 2012 10:36
Надаю перевагу смороду живих грошей. І край! Щоб ви не мудрували, Мамон сплюндрить усе!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus